
Syrenis - en forfriskende sommerdessert
Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, is og som drys på kager.
Syrener hører til de spiselige blomster og kan bruges i både kage, marmelade, is og som saft. Prøv den i is og lav en flot og lækker isdessert med syrensirup.
Is med syrener - det skal du bruge
4 portioner
Syrensirup
2 dl vand
3-4 klaser syrenblomster
ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
50 g sukker
evt. 2 tsk violekstrakt
Is
4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl mælk
2 dl piskefløde
Læs også: De 5 bedste is i København
Is med syrener - sådan laver du den
Syrensirup
Kog vandet op, og tilsæt syrenklaserne sammen med citronsaft, sukker, og lad det koge ind, indtil massen har en glat sirupsagtig konsistens.
Prøv også opskriften: Melon med kokosmælk, mynte, peanuts og knust is
Is
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Varm massen op under omrøring. Den skal være lidt varmere end lunken. Bland mælk og fløde, og tilsæt blandingen i gryden under konstant omrøring. Lad ismassen afkøle, og køl den derefter ned i køleskabet. Rør den afkølede masse sammen med syrenafkoget. Vil du have en mere afrundet smag, kan du tilføje lidt violekstrakt i syrenafkoget, inden du blander det i ismassen. Kør blandingen på en ismaskine.
Når isen er klar, fryses den indtil servering. Hvis du ikke har nogen ismaskine, kan du købe en pakke vaniljeflødeis, lade isen tø lidt, og køre den på en blender med syrenafkoget. Når massen er glat, hældes den i en form og fryses indtil servering, dog i mindst 2 timer.
Spis havens blomster! De er kønne OG smager godt - find flere opskrifter i galleriet herunder.
Spiselige blomster - sjældne, skønne og delikatesse


Syrenkage med blomster
Syrenet dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, is og som drys på kager. Få opskriften på syrenkage med friske blomster her.


Vild med syrener
Syrener er smukke at se på og indbegrebet af dansk sommer. Duften af syren er skøn som en parfume. Nyd dem, duft dem, spis dem.


Lavendelsukker
Lav dit eget lavendelsukker og brug sukkeret i teen, i kager, i pandekager eller i hjemmelavet is. Få opskriften på lavendelsukker her.


Mozarellasalat med blomster
En supernem salat med spiselige blomster, der kan klares på kort tid og ser smuk ud. Få opskriften her.


Syrenis
Lad fantasien blomstre i køkkenet og find frem til nye kombinationer, f.eks. syrenis, lavet med syrensirup. Få opskriften på syrenis her.


Syrensaft
Saft af spiselige blomser er en delikatesse. Opbevar den i køleskabet og server den med isterninger. Få opskriften på syrensaft her.


Rødbedesalat med violer
Lav en salat i en utraditionel kombination, bl.a. tilsat spiselige blomster. Få opskriften her.


En duft af sommer
Syren (Syringa vulgaris) er en busk, der kan blive op til 6 meter høj, og den ses i mange danske haver. Syrener blomstrer i juni, og blomsterne er samlet i store endestillede klaser.


Syren buketter
Få mest muligt ud af syrenerne, mens de blomstrer og tag en duftende buket med indenfor. Fyld en vase med varmt vand, tag bladene af grenene, knus enden af stilken med en hammer, kom syrenerne i det varme vand og lad grenene trække i vandet, indtil det er blevet køligt, så holder din buket længere!


Salat med lam og morgenfrueblade
Med inspiration fra det marokkanske køkken har vi lavet en krydret salat med spiselige blomster. Få opskriften her.


Syrenmarmelade
Nyd frugter og krydderier fra haven eller økologiske marker året rundt - pluk dem fra haven eller hent dem i spisekammeret. Lav lækker marmelade af syrenblomster, roser eller hyldeblomster. Få opskriften på syrenmarmelade med citronmelisse her.


Syrenblomster
Finder du en syrenblomst med tre, fem eller syv blade i stedet for fire, så spis den og ønsk, så går dit ønske i opfyldelse. Siges det...


Salat med laks og blomster
Lav en lækker salatanretning pyntet med smukke små spiselige blomster – server den som frokost, eller brug den som forret. Få opskriften her.