
Syrenkage med friske blomster
Syrener er spiselige blomster og kan bruges i både salater, kager, marmelade, is og som saft. Få opskriften på en syrenkage.
Brug spiselige blomster i en lækker kage.
Kage af syrener - det skal du bruge
Kage
smør og rasp til formen
4 æg
400 g sukker
2 dl koldt vand
240 g hvedemel
20 g bagepulver
lidt smør
Syrensirup
2 dl vand
3-4 klaser syrenblomster
ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
50 g sukker
Glasur: 200 g smør
2 æggeblommer
150 g sukker
ca. 4 tsk vaniljesukker
1 spsk violekstrakt
syrenblomster til pynt
Kage af syrener - sådan laver du den
Kage
Tænd ovnen på 175°. Smør en form, som kan rumme 1½ l, og drys den med et fint lag rasp. Pisk æg og sukker luftigt. Bland vand, mel og bagepulver i æggemassen. Hæld dejen i formen, bag kagen i 20 min., og lad kagen køle af.
Syrensirup
Kog vandet. Læg syrenklaserne i sammen med citronsaft og sukker, og lad det reducere. Lav siruppen lige før, du laver glasuren, så den ikke når at blive brun.
Glasur
Smelt smørret i en gryde, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen, og varm det lidt op. Når blandingen tykner let, er den klar. Tilsæt så vanilje, violekstrakt og syrenafkoget. Bred glasuren ud over den afkølede kage, og pynt med syrenblomster.
Tip
Du kan også lave siruppen med andre spiselige blomster som fx hyldeblomster, hybenroser eller en blanding af roser og lavendel.
Find flere opskrifter med spiselige blomster i galleriet nedenfor.
Spiselige blomster - sjældne, skønne og delikatesse


Syrenkage med blomster
Syrenet dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, is og som drys på kager. Få opskriften på syrenkage med friske blomster her.


Vild med syrener
Syrener er smukke at se på og indbegrebet af dansk sommer. Duften af syren er skøn som en parfume. Nyd dem, duft dem, spis dem.


Lavendelsukker
Lav dit eget lavendelsukker og brug sukkeret i teen, i kager, i pandekager eller i hjemmelavet is. Få opskriften på lavendelsukker her.


Mozarellasalat med blomster
En supernem salat med spiselige blomster, der kan klares på kort tid og ser smuk ud. Få opskriften her.


Syrenis
Lad fantasien blomstre i køkkenet og find frem til nye kombinationer, f.eks. syrenis, lavet med syrensirup. Få opskriften på syrenis her.


Syrensaft
Saft af spiselige blomser er en delikatesse. Opbevar den i køleskabet og server den med isterninger. Få opskriften på syrensaft her.


Rødbedesalat med violer
Lav en salat i en utraditionel kombination, bl.a. tilsat spiselige blomster. Få opskriften her.


En duft af sommer
Syren (Syringa vulgaris) er en busk, der kan blive op til 6 meter høj, og den ses i mange danske haver. Syrener blomstrer i juni, og blomsterne er samlet i store endestillede klaser.


Syren buketter
Få mest muligt ud af syrenerne, mens de blomstrer og tag en duftende buket med indenfor. Fyld en vase med varmt vand, tag bladene af grenene, knus enden af stilken med en hammer, kom syrenerne i det varme vand og lad grenene trække i vandet, indtil det er blevet køligt, så holder din buket længere!


Salat med lam og morgenfrueblade
Med inspiration fra det marokkanske køkken har vi lavet en krydret salat med spiselige blomster. Få opskriften her.


Syrenmarmelade
Nyd frugter og krydderier fra haven eller økologiske marker året rundt - pluk dem fra haven eller hent dem i spisekammeret. Lav lækker marmelade af syrenblomster, roser eller hyldeblomster. Få opskriften på syrenmarmelade med citronmelisse her.


Syrenblomster
Finder du en syrenblomst med tre, fem eller syv blade i stedet for fire, så spis den og ønsk, så går dit ønske i opfyldelse. Siges det...


Salat med laks og blomster
Lav en lækker salatanretning pyntet med smukke små spiselige blomster – server den som frokost, eller brug den som forret. Få opskriften her.