
Syrenmarmelade med citronmelisse
Spiselige blomster - syrener kan sagtens pryde og pynte maden, men kan også bruges i kage, marmelade, is og som saft.
Spiselige blomster kan, udover at pynte maden, også bruges i kage, marmelade, is og som saft. Lav marmelade af syren og start sommeren med en kvalitetsmarmelade.
Marmelade af syrener - det skal du bruge
2 små glas
1 citron
125 g syrenblomster
4 blade citronmelisse
300 g syltesukker
1 knivspids kanel
4 dl vand
En marmelade kan også laves af stikkelsbær, find opskrifter med stikkelsbær her
Marmelade af syrener - sådan laver du den
Vask citronen grundigt, riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Hak blomster og citronmelisse, og bland med syltesukker og kanel i en skål. Kog vandet, og hæld det over blandingen i skålen. Hæld det hele tilbage i gryden, og kog det i ca. 10 min., eller indtil bladene bliver bløde. Det må ikke koge for længe, så bliver marmeladen hård. Fjern gryden fra varmen, tilsæt citronsaft og -skal, og bland det godt i nogle minutter. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, og lad den afkøle.
Bliv inspireret til mere mad med blomster i galleriet nedenfor.
Spiselige blomster - sjældne, skønne og delikatesse


Syrenkage med blomster
Syrenet dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, is og som drys på kager. Få opskriften på syrenkage med friske blomster her.


Vild med syrener
Syrener er smukke at se på og indbegrebet af dansk sommer. Duften af syren er skøn som en parfume. Nyd dem, duft dem, spis dem.


Lavendelsukker
Lav dit eget lavendelsukker og brug sukkeret i teen, i kager, i pandekager eller i hjemmelavet is. Få opskriften på lavendelsukker her.


Mozarellasalat med blomster
En supernem salat med spiselige blomster, der kan klares på kort tid og ser smuk ud. Få opskriften her.


Syrenis
Lad fantasien blomstre i køkkenet og find frem til nye kombinationer, f.eks. syrenis, lavet med syrensirup. Få opskriften på syrenis her.


Syrensaft
Saft af spiselige blomser er en delikatesse. Opbevar den i køleskabet og server den med isterninger. Få opskriften på syrensaft her.


Rødbedesalat med violer
Lav en salat i en utraditionel kombination, bl.a. tilsat spiselige blomster. Få opskriften her.


En duft af sommer
Syren (Syringa vulgaris) er en busk, der kan blive op til 6 meter høj, og den ses i mange danske haver. Syrener blomstrer i juni, og blomsterne er samlet i store endestillede klaser.


Syren buketter
Få mest muligt ud af syrenerne, mens de blomstrer og tag en duftende buket med indenfor. Fyld en vase med varmt vand, tag bladene af grenene, knus enden af stilken med en hammer, kom syrenerne i det varme vand og lad grenene trække i vandet, indtil det er blevet køligt, så holder din buket længere!


Salat med lam og morgenfrueblade
Med inspiration fra det marokkanske køkken har vi lavet en krydret salat med spiselige blomster. Få opskriften her.


Syrenmarmelade
Nyd frugter og krydderier fra haven eller økologiske marker året rundt - pluk dem fra haven eller hent dem i spisekammeret. Lav lækker marmelade af syrenblomster, roser eller hyldeblomster. Få opskriften på syrenmarmelade med citronmelisse her.


Syrenblomster
Finder du en syrenblomst med tre, fem eller syv blade i stedet for fire, så spis den og ønsk, så går dit ønske i opfyldelse. Siges det...


Salat med laks og blomster
Lav en lækker salatanretning pyntet med smukke små spiselige blomster – server den som frokost, eller brug den som forret. Få opskriften her.