Find flere lækre opskrifter her:




Salt choko-karameltærte med rugmelsdej
Salt klæder også det søde køkken. En behersket drys groft salt fremhæver smagen af chokolade.
Se opskriften her


Citrontærte med marengs
Citrontærte er en elegant fransk klassiker, som på én gang er sød og syrlig. Server den som dessert eller til eftermiddagsteen.


Tærte med karamel, valnødder og chokokaffe
Dejlig kombination af nødder, chokolade og kaffe.


Nøddetærte med marcipan
Sød og fyldig desserttærte med nødder, marcipan og chokolade. Nyd den som den er, eller server den med appelsinsorbet eller en lille salat af friske appelsinskiver.


Pære-mandeltærte
Desserttærten her er bagt helt sprød, fyldt med friske pærer og toppet med smeltet abrikosmarmelade. Server evt. pære-mandeltærten sammen med fromage frais.


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade
Æbletærte med et twist. Her med tranebær og hvid chokolade.


Æbletærte Pandowdy-style
Æbletærten er bagt med et låg, som man krakelerer, så fyldet flyder ud og laver en sød sprød overflade.




Tærte med bagte pærer
Server en lækkerhed af en tærte bestående af bagte pærer, kondenseret mælk og vaniljeis. Du finder tærte-opskriften her!
Tærten er højtelsket hos alle, og sensommerens frugter kan nemt bruges i en skøn tærte, som vil glæde alle kage-elskere. Herunder finder du opskriften på en skøn tærte med bagte pærer.
Læs også: 3 sylteopskrifter til sensommeren
Tærte med bagte pærer
4 personer
1 ds. kondenseret mælk
6 pærer
2 spsk sukker
2 dl sød fransk vin, fx Muscat
½ l god vaniljeis
Mørdej:
100 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 æg
Prøv også opskriften: Hindbærsnitter - opskrift på en klassiker
Fremgangsmåde:
Hæld den kondenserede mælk i en lille tykbundet gryde, lad den simre på lav varme, indtil den når en cremet og lysebrun konsistens, og cremen sidder fast på bagsiden af en grydeske. Køl karamellen ned.
Mørdej: Skær smørret i terninger, og ælt det sammen med melet. Tilsæt sukker og æg, og ælt det hele sammen til en smidig dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 2 timer. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i rondeller, 10 cm i diameter, eller i en anden form. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i ca. 1 time.
Bag tærtebundene ved 185° i ca. 12-15 min., indtil de er gyldne og sprøde.
Prøv også opskriften: Lækre karamelsnitter med chokolade
Bagte pærer: Halver pærerne, fjern kernehusene, og læg de halve pærer i en bradepande med bagepapir. Drys dem med sukker og sød vin, dæk til med stanniol, og bag ved 185° i ca. 35 min., indtil pærerne er møre. Lad dem køle af.
Anret de sprøde bunde med kondenseret mælk, bagte pærer og vaniljeis.