
Desserter og kager
Tranebærkompot med kanel
Tranebærkompot er et friskt og syrligt indslag på julebordet, der passer godt til den lidt tunge flæskesteg og fede and.
Torsdag d. 13. december 2012 - af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek
Tranebærkompot med kanel er dejligt frisk tilbehør til julemiddagen, som især egner sig godt til andesteg og andet fjerkræ.
Tranebærkompot kan holde sig op til en måned i køleskabet, så du behøver ikke stå og stresse over den i sidste øjeblik.
Tranebærkompot med kanel
Tilbehør til 6 personer
Det skal du bruge
500 g tranebær
350 g sukker
1 stang kanel
1 dl vand
Sådan gør du
Hæld alle ingredienser til tranebærkompot i en gryde, og lad simre i 15 min.
Tag gryden af varmen, og hæld den varme tranebærkompot i et skoldet sylteglas på ca. 1 liter. Den kan holde sig i op til en måned i køleskabet.
Se de øvrige retter i julemiddagen her:
And med æbler, timian og lyse rosiner
Julesalat med druer, valnødder og chili-ingefærdressing
Læs mere om: