
Desserter og kager
Vafler med salmiakis og lakridssauce
Er du vild med lakrids? Så er disse isvafler lige noget for dig! De er nemlig fyldt med salmiakis og lakridssauce og toppet med lakridskrymmel.
Torsdag, 31. maj 2018 - 10:40 - af Mari Harjula / Foto: Kirsi-Marja Savola
De her vafler er perfekte til lakridselskeren! De er nemlig fyldt med både salmiakis og lakridssauce og pyntet med lakridskrymmel på toppen.
Salmiak består typisk af ingredienserne i lakrids, nemlig sukker, stivelse og lakridsrodsekstrakt og dertil ammoniumklorid, der giver den skarpe, salte smag, som lakridselskerne er helt vilde med.
SE OGSÅ: De bedste opskrifter på hjemmelavet is!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på vafler med salmiakis og lakridssauce
Antal: 6-8 stk.
Det skal du bruge for at lave vafler med salmiakis og lakridssauce
Iscreme
- 2 dl piskefløde
- 4 dl sødmælk
- 4-5 æggeblommer
- 1½ dl sukker
- ½ dl knuste tyrkiske peberbolsjer
Lakridssauce
- 100 gram saltlakrids
- 2 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
Pynt
- 6-8 vafler
- 100 g hvide chokoladeknapper
- 1 dl lakridskrymmel
Sådan laver du vafler med salmiakis og lakridssauce
Iscreme
- Kom fløde og mælk i en gryde, og bring det i kog.
- Pisk æggeblommer og sukker i en skål.
- Tilsæt æggeblommerne i mælken under konstant omrøring, og skru ned for varmen.
- Pisk blandingen i 8-10 minutter, indtil den tykner.
- Lad den afkøle helt i køleskabet.
- Put ismassen i ismaskinen, og lad den køre i cirka en halv time.
- Rør til sidst de tyrkiske peberbolsjer og halvdelen af lakridssovsen i.
- Hæld blandingen i en bøtte med skiftevis lag af iscreme og resten af lakridssovsen, og stil den i fryseren i et par timer, indtil den er frossen.
Lakridssauce
- Hak lakridserne, og put dem i en gryde sammen med fløde og vanilje.
- Bring det i kog, og rør rundt over medium varme, indtil lakridsen er smeltet.
- Lad det stå et par minutter, tag bagefter gryden af varmen, og lad den afkøle.
Pynt
- Hæld chokoladeknapperne i en tykbundet gryde – gem lidt til pynt – og varm den langsomt op under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
- Flyt gryden fra varmen, og hæld krymmelen i en skål.
- Dyp først vaffelkanten i chokoladen og derefter i krymmelen.
- Læg til sidst en kugle is i vaflen.