Desserter og kager

Verdens bedste cookies med chokolade

Cookies er en evig klassiker, som alle kan lide. Og så kan de sprøde kager varieres i det uendelige! Denne cookie-opskrift indeholder alt det, der gør cookies gode, saftige og sprøde!

Cookies er skønne, fordi du kan hygge dig med at bage dem og nyde dem i lang tid bagefter, fordi de kan holde sig. De er også rigtig gode som værtindegave eller en overraskelse til kollegerne. Uanset, hvad du gør med dem, så vil de sprede glæde! Cookies er nemlig en evig klassiker, som falder i de flestes smag. Du kan tilmed nemt variere de lækre kager, så de får netop det fyld, som du holder mest af.

PRØV OGSÅ: Cookies - opskrift med cappucino

Cookies: Opskrift med chocolate chip 

Den oplagte ingrediens i cookies er for mange chokolade og nødder, men prøv fx også at lave udgaver med tørret frugt, smarties eller lakridsstykker. Kun din fantasi (og dine smagsløs) sætter grænser! 

Her har vi kreeret en en opskrift på alt det, en klassisk cookie skal kunne: De er både saftige og sprøde, og så indeholder de store chokoladechunks og knasende nødder, som gør smagsoplevelsen ekstra interessant. De er tilmed lette at gå til, så selv hvis du er en uerfaren bager, så skal du nok på succes med denne nemme cookie-opskrift!

Cookies: Verdens bedste opskrift

(20 stk.)

Ingredienser til cookies med chokolate-chips og nødder:  

  • 250 g usaltet, stuetempereret smør
  • 125 g farin
  • 125 g rørsukker
  • 2 æg størrelse XL
  • ½ tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 150 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g chokolade (evt. blandet lys og mørk chokolade)
  • 200 g nødder (fx valnødder, hasselnødder, mandler, macadamianødder)

PRØV OGSÅ: Sprøde biscotti med anis

Sådan laver du cookies med chokolate-chips og nødder:

  1. Rør smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Kom de resterende ingredienser i, og rør kort, indtil dejen hænger sammen.
  3. Lad dejen hvile på køl i en halv time. Tænd ovnen på 200°.
  4. Sæt dejen i store skefulde med god afstand på en bageplade med bagepapir, og giv dem et let tryk, så de flader ud.
  5. Bag kagerne i 15-18 minutter, til de er brune i kanten og gyldne i midten. Lad dem køle af på en rist.
  6. Opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 1 uge.

Er du vild med chokolade? Prøv også opskriften på verdens bedste chokoladekage!

Læs mere om: