
WEEKEND BITES | Marinerede bær med skyr, vanilje og lime
Her får du opskriften på en sund(ere) dessert med syrlige bær, en let creme og skyr, der gør den frisk, sund og sommerlig!
Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime
Tid: 20 min. - 6 personer
Ingredienser:
- 250-300 g jordbær
- lidt flydende honning
- saft og skal af 1 usprøjtet
- limefrugt
- lidt frisk mynte eller citronmelisseblade
- 200 g hindbær
Creme:
- 2½ dl skyr
- korn af 1 lille stang vanilje
- fintrevet limeskal
- 1-2 spsk. flormelis
- 1 dl piskefløde
Pynt:
- frysetørrede hindbær
- frisk mynte eller citronmelisse
LÆS OGSÅ: Smoothie: 3 lækre opskrifter med skyr
Fremgangsmåde:
Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis. Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Bland honning, limesaft og fintrevet limeskal med lidt finthakket krydderurt. Dryp det over jordbærrene.
Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med friske bær, lidt krydderurt og et drys knuste frysetørrede hindbær.
Tip! Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glad så sent som muligt.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter