3 bud på lækre nytårscocktails


French 75
Denne cocktail byder på elegant og syrlig sødme med champagne i hovedrollen og friske citrusnoter i kulissen.
Ingredienser til én cocktail:
3 cl Tanqueray Ten
1,5 cl friskpresset citronjuice
1,5 cl sukkersirup
7-10 cl tør champagne
Grapefrugt til garnering
Kom gin, citronsaft og sukkersirup i en shaker med masser af isterninger og shake grundigt i ca. 10-15 sekunder. Strain over i et hvidvinsglas fyldt med isterninger. Hæld forsigtigt champagne i glasset og vend rundt med en ske. Garnér med en grapefrugtbåd.


Old cuban
Aromatisk og frisk cocktail med balanceret sødme fra en af verdens bedste rom. Et sted mellem en Mojito Royale og en klassisk Daiquiri.
Ingredienser til én cocktail:
4 cl Ron Zacapa 23
1,5 cl friskpresset limejuice
2 cl sukkersirup
1 stænk angostura aromatic bitters
3 cl tør champagne
10 stk. mynteblade
Skal fra en lime
Kom alle ingredienser i en shaker med masser af friske isterninger og shake grundigt i ca. 15-20 sekunder. Double strain over i en afkølet champagneskål eller et cocktailglas uden is. Hæld forsigtigt champagne i glasset og vend rundt med en ske. Garnér med limeskal og mynte.


Walk in Milan
Denne cocktail sætter smagssansen på arbejde. Frisk med bitter syrlighed og kompleks krydret sødme. Perfekt som after dinner cocktail.
Ingredienser til én cocktail:
4 cl Johnnie Walker Gold
3 cl Campari
3 cl sød vermouth (f.eks. Dolin Rouge)
3 cl friskpresset saft fra en blodgrapefrugt
Skal fra en blodgrapefrugt
Hæld ingredienserne op i en god, solid whisky-tumbler eller et andet lidt bredt glas helt fyldt med isterninger og rør rundt et par gange. Garnér med et twistet stykke blodgrapefrugt.
3 bud på lækre nytårscocktails
Mangler du inspiration til, hvad du og dine gæster skal nyde, når I skåler det nye år ind? Og er det tid til at finde på alternativer til asti og cava? Så har Nikolaj Brøndsted opskrifterne på tre lækre cocktails, få dem her.
Bartende Nikolaj Brøndsted har udviklet barkoncepterne og cocktailudvalgene for Umami og Mashrestauranterne, og han er igen i år blandt finalisterne i Diageo World Class, som er verdens største bartenderkonkurrence.
Se også: Chefredaktøren om nye begyndelser
Nikolaj har sammensat tre cocktails, som tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, Ron Zacapa 23-rom og whiskyen Johnnie Walker Gold, og han blander dem med ingredienser, som er tilgængelige i de fleste supermarkeder. - Jeg foreslår tre forskellige cocktails, der alle er relativt simple, ikke kræver særlig forberedelse og som kan laves med et minimum af udstyr.
Se dem i galleriet herunder: