
Drinks med Københavnerstang og Champagnebrus: Sådan har du aldrig prøvet dine yndlings-is før!
Læg Københavnerstang og Champagnebrus på is, og skyl klassikerne ned som kølende mocktails. De dekorative drinks er uden alkohol, så du kan drikke løs i sommervarmen.

I de varme sommermåneder er der ikke noget som en lækker sodavandsis at køle ned med. Det skulle da lige være, hvis yndlings-ispinden kunne fås som mocktail, som både køler og slukker tørsten på én gang!
Her får du opskrifterne på to af vores absolutte sommerfavoritter, når det kommer til sodavandsis – forklædt som mocktails! En nostalgisk Champagnebrus og Københavnerstang på glas.
Zero, hvidvinsglas af 100 procent recirkulerbart krystalglas. Tåler maskinopvask på glasprogram. 43 cl, 250 kr. for 4 stk. hos Kop & Kande.
Opskrift på sommersød Københavnerstang-mocktail
1 drink
- 1 ananas
- 100 g sukker
- 6 cl ananasjuice
- 2 cl mangosirup
- 2 cl vaniljesirup
- 2 spsk. vaniljeis
- 1 spsk. fløde
- Isterninger
Du kan ændre dit valg her
Sådan laver du din Københavnerstang-mocktail
- Skræl ananassen, og skær den i tern.
- Lad dem og sukker småkoge i en gryde under låg i 12-16 minutter, til ternene er møre.
- Blend til en lind puré, og lad den køle af.
- Kom 6 cl puré i en shaker med juice og sirup. Tilføj masser af isterninger, og ryst.
- Filtrér væsken gennem en si og ned i et afkølet vinglas.
- Rør vaniljeis og fløde sammen, og top mocktailen med blandingen. Vær forsigtig, så de to væsker ikke blandes sammen.
- Servér straks.
TIP: Du kan sagtens bruge den klassiske pindis Københavnerstang i din drink: Erstat ananas-puréen med det gule fra pindisen ved at skære det fra og lade det smelte. Brug evt. også vaniljeisen fra Københavnerstang-pindisen i stedet for vaniljeis rørt med fløde.
Zero, lowball-glas af hundrede procent recirkulerbart krystalglas. Tåler maskinopvask på glasprogram. 26 cl, 250 kr. for 4 stk. Sugerør af glas. 70 kr. for 6 stk. hos Kop & Kande.
Opskrift på læskende Champagnebrus-mocktail
1 drink
- 20 g mørk chokolade
- 1 Champagnebrus-is
- 1 cl friskpresset limesaft
- 3 cl karamelsirup
- 1 dl grøn sodavand
- 1-2 limebåde
Sådan laver du Champagnebrus-mocktailen
- Temperér chokolade i et vandbad.
- Dyp et glas heri, så chokoladen sætter sig på kanten.
- Sæt glasset på køl, til chokoladen er stivnet.
- Bræk Champagnebrus i et par stykker, og læg dem i glasset som isterninger.
- Tilføj limesaft og sirup.
- Top med grøn sodavand, og pynt med limebåde.
KOP & KANDE – GODT INDHOLD ER ESSENSEN
Hvis du elsker hverdagens små lykkeglimt, vil du med garanti elske ESSENS – Kop & Kandes magasin. Magasinet udspringer af den mangeårige passion for køkken, bord og gaver. Her deles flittigt ud af den stolte faglighed, smagfulde opskrifter og glæden ved gode produkter til hjemmet, der gør hverdagen både sjovere og nemmere. Magasinet sendes med alle ordrer på kop-kande.dk og kan også hentes gratis i kædens mere end 100 butikker.