Drikke

Forfriskende isthe med Darjeeling og hyldeblomst

Forkæl dig selv og dine gæster med et glas af 'theens champagne' - en smagfuld og sommerfrisk isthe på Darjeeling the og hyldeblomst

Darjeeling-the bliver kaldt for "theens champagne" og det er slet ikke så mærkeligt. Den indiske the er både sjælden og eksklusiv, da den kun dyrkes i 85 haver, alle i Darjeeling i Indien. Den søde og fyldige smag gør den til en perfekt sommerdrik, der kan nydes både varm og kold.

Se også: Lav din egen bær-smoothie

Du har måske allerede forsøgt dig med hjemmelavet isthe, men du ved måske ikke, at det kræver en såkaldt 'chok-nedkøling' hvilket betyder at den varme the skal hældes over is og nedkøles hurtigst muligt for at bevare den fyldige smag og de mange antioxidanter, der findes i den indiske Darjeeling the.

Se også: Opskrift på iskaffe

Opskrift på Darjeeling First Flush sommerdrik

10 tsk. Darjeeling first flush
1 liter vand
½- 1 dl koncentreret økologisk hyldeblomstsaft
Evt. rørsukker, hvis drikken skal være sødere. I så fald tilsættes rørsukkeret mens teen trækker.

Vandet bringes i kog og hældes over thebladene. Lad theen trække i 7 minutter. Hyldeblomstsaften tilsættes, og der røres rundt. Theen chok-nedkøles direkte over masser af isterninger. Hældes i smukke champagneglas og serveres på en varm sommerdag. Perfekt som velkomstdrink, der både kan nydes af børn og voksne.

Opskrift bragt af Perchs Thehandel: perchs.dk