Drikke

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje

Den bedste fejring af sommeren er et glas rabarbersaft, og vi har den bedste opskrift på frisk hjemmelavet rabarbersaft.

Hjemmelavet rabarbersaft er en fantastisk måde at fejre sommeren. Smagen vækker minder om solrige sommerdage i haven og processen med at plukke, tilberede, sigte og til sidst drikke den hjemmelavede rabarbersaft er både hyggelig og tilfredsstillende. Hvis du aldrig før har prøvet at lave rabarbersaft (eller at sylte), så har vi samlet lidt tips her ...
 

Tips til at lave hjemmelavet rabarbersaft

Kog aldrig saft i aluminiums eller jerngryder, da syren fra bær og vinsyre vil trække metallisk smag ud af metallet, og saften er lige til at kassere.  Hvis du sigter igennem et viskestykke, så skyl det først i varmt vand for at fjerne eventuelle sæberester og dernæst i koldt. Vil du undgå at bruge atamon, kan du hælde saften i frostposer eller på plasticbøtter og fryse dem, så de holder sig på den måde. Den frosne rabarbersaft holder sig også lidt længere. 
 

Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft med citrongræs og vanilje

Ca. 1,5 l

Det skal du bruge til hjemmelavet rabarbersaft: 
  • 1 kg rabarberstængler
  • 6 stængler citrongræs
  • 1 vaniljestang
  • 20 g vinsyre eller citronsyre (kan købes her)
  • 1 l kogende vand
  • 650 g rørsukker

​Læs også: Rabarberkompot i ovn

Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft: 

  • Rens rabarber og citrongræs, og snit dem fint. Flæk vaniljestængerne på langs, og fyld det hele i en stor glaskrukke eller plastikskål sammen med vinsyre (vinsyre er et naturligt surhedsregulerende middel) og sukker.
  • Vend godt sammen, hæld kogende vand over, og rør sukkeret godt ud i blandingen. Lad det køle lidt ned, og sæt det på køl med låg eller dækket med husholdningsfilm, og lad den trække natten over.
  • Hæd saften igennem en sigte og derefter på rengjorte flasker evt. skyllet i atamon. Opbevar saften på køl. Servér saften fortyndet med vand og med masser af is.

Tip! Du kan også lave saften med kanel eller limeblade i stedet for citrongræs.

Se flere søde, sunde og saftige sommersager i galleriet herunder ...

Sommermad

 

Vidste du ...

At rabarber er en grøntsag og ikke en frugt? Derfor har rabarberen et naturligt lavt indhold af sukker, hvilket gør den til en rigtig god "diabetikerfrugt". Læs mere om den gode rabarber i vores oversigt over råvarer, hvor du også kan blive klogere på, hvordan du høster dem, og hvilken del af grøntsagen der er bedst. Læs mere her!
 
Læs mere om: