
Nytårscocktails på Hotel Savoy-manér
The American Bar på Hotel Savoy er noget helt særligt. Den har siden 1920'erne være berømt og berygtet blandt legendariske skuespillere og musikere. I dag er den stadig kendt for at have byens bedste cocktails.
Siden 1920'erne er The American Bar blevet hjemsøgt af både det lokale og internationale jetset, og den excentriske livsstil i baren blev anset som yderst avantgarde. Her har berømte stamgæster som Marilyn Monroe, Ernest Hemingway, Rita Hayworth og Scott Fitzgerald nydt barens signaturdrink White Lady, der blev opfundet af The American Bars legendariske chefbartender Harry Craddock. En passion for velmiksede cocktails og ædel opvartning er nu rigelig grund til at finde ind til den chokoladebrune luksushule, der diskret er gemt af vejen et godt stykke fra hotellets hovedindgang. Barkortet er omfattende med alle de klassiske cocktails, vine og barens specialiteter. Hvis du ikke kan finde din favorit, kan du blot spørge efter den, for her står flere hyldemeter eksotiske flasker parat, og der er næppe den cocktail, som bartenderne ikke kender til perfektion.
SE OGSÅ: 6 nytårscocktails
Is ikke bare vand…
Der er stor forskel på, hvilken is der egner sig til hvad. Den forkerte is kan ødelægge en god cocktail. Traditionelle isterninger anvendes mest til longdrinks som fx en Gin fizz eller en Gin & tonic. Alle drinks, hvor konceptet er en base af stærk alkohol kombineret med en fortynder, har god brug for ekstra fortynding, men ikke for hurtigt. Så gå efter klassiske store isterninger. Til caribiske klassikere som Pina Colada og tropiske drinks generelt er det bedre med knust is, kaldet 'Crushed ice'. Drinks, der består udelukkende af klare væsker som spiritus, vermouth og hedvin, skal som regel omrøres. Til omrørte drinks skal man undgå almindelige isterninger, hvis man ønsker at bevare den eksklusive sprødhed. De smelter hurtigt og gør din cocktail fad. Brug i stedet is uden urenheder. Det er presset is lavet af vand uden luftbobler, som indimellem kan fås i de større supermarkeder.
SE OGSÅ: Sammensæt selv den perfekte nytårsmenu
The Savoy Hotel Strand, London WC2R 0EU, England www.fairmont.com The American Bar Mandag til lørdag: 11.30-24 Søndag: 12-23. Barmanager: Daniel Baernreuther Chefbartender: Erik Lorincz Dresscode: Pænt hverdagstøj. Undlad jeans og tennissko.
Find opskrifterne på nogle af de klassiske cocktails i galleriet nedenfor
Få flere opskrifter på sofistikerede cocktails


THE ROYAL TRIBUTE
Daily Mail anbefalede denne cocktail til festligholdelse af kongelige bryllupper, da den blev præsenteret i forbindelse med vielsen af prins William og hertuginde Catherine.
1 mål Bombay Sapphire-gin 1 mål Martini Rosso ¼ mål Gomme Sirup 1/8 mål Maraschino-kirsebærlikør 1/8 mål grøn Chartreuse champagne til at toppe op med Bland gin, Martini, sirup og begge likører over is, og hæld det gennem en sigte over i et glas. Rund af med champagne, og pynt med en krølle af tynd appelsinskal.




CARTE BLANCHE COCKTAILEN er lavet i anledning af James Bond, 'Carte Blanche' fra 2011. Ian Fleming var stamgæst på The American Bar, så selvfølgelig er alle de klassiske Bond-cocktails naturligvis på barkortet.
2 mål Crown Royal Canadian Whisky ½ mål Triple Sec-likør: Cointreau eller Grand Marnier. 2 stænk Angustura Bitter en smule appelsinskal Hæld whisky i glasset, tilsæt is og derefter de resterende ingredienser. Rør om, og tilføj appelsinskal.


Bartenderne er eksperter med et imponerende håndelag og en ditto viden. Det er her, nye klassiske cocktails bliver født.






THE SAVOY DAISY En klassiker der er blevet opdateret, så den i dag tilberedes med muscovadosukker i stedet for stødt hvidt melis. Det giver ekstra fylde til smagen.
6 cl Ruby-portvin 0,75 cl Bacardi-rom, 8 år 3 cl Diplomatico Reserva Exclusiva-rom (fås bl.a. hos Juul's Vin og Spiritus, Fr.berg) 2 spsk. friskpresset citronsaft ½ tsk muscovadosukker ½ spsk grenadine 1 snirkel af appelsinskal Fyld en cocktailshaker godt op med is og tilsæt alle ingredienser undtagen appelsinskal. Ryst energisk og hæld Daisyen op i et afkølet martiniglas, dekoreret med appelsinskal.


WHITE LADY COCKTAIL Den bedst kendte drink i The American Bar er skabt af Savoys legendariske Harry Craddock, der var chefbartender fra 1925. Ladyen er i dag den eneste cocktail, der serveres i det elegante blå Savoy-signaturglas.
¼ del friskpresset citronsaft ¼ del Cointreau ½ del tør gin en anelse (pasteuriseret) æggehvide Alt rystes grundigt med klare isterninger i en shaker og sigtes over i cocktailglas.


Det er en tradition i The American Bar, at store begivenheder i fest- og kulturlivet fejres med en ny cocktail.


Opskrifterne stammer fra 'The Savoy Cocktail Book' bogen til det velassorterede barskab. Det er hotellets originale opskriftsbog, skrevet af den legendariske chefbartender Harry Craddock i 1930, og som er udkommet i en opdateret version, der kan købes på hotellets hjemmeside. Den