
Drikke
Rabarber-pastis-cocktail
Prøv disse lækre rabarber-pastis-cocktails, der har en lakridsagtig smag. Servér dem som velkomstdrink, og imponér dine gæster.
Fredag, 15. maj 2020 - 7:56 - af Martina Bianchini / FOTO Marieke Verdenius
Pastis er en fransk spiritustype med ekstrakt af fennikel og anis, der giver den gule drik en lakridsagtig smag.
Den passer pefekt sammen med rabarberens sødme, der skaber en afbalanceret og unik cocktail.
SE OGSÅ: 4 fristende cocktails
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på rabarber-pastis-cocktail
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave rabarber-pastis-cocktail
- 500 g rabarber
- 5 cm frisk ingefær
- 1 usprøjtet citron
- 300 g sukker
- 5 dl vand
- 1,2 dl pastis
- 9 dl danskvand
- Isterninger
Sådan laver du rabarber-pastis-cocktail
- Rens rabarber.
- Læg en rabarberstængel til side til pynt, og hak resten af rabarberstænglerne groft.
- Skræl og hak ingefærstykket groft.
- Pres saften fra citronen.
- Bring det hele i kog med sukker og vand.
- Skru ned for blusset, og lad det simre i 15 minutter.
- Sigt siruppen, og reducér den ved lav varme i 10 minutter mere.
- Hæld den på en flaske, og lad den køle ned.
- Skræl tynde strimler af rabarberstænglen, og fordel dem i 6 glas.
- Hæld 0,3 dl rabarbersirup, 0,2 dl pastis og 1½ dl danskvand i hvert glas.
- Tilsæt isterninger, og rør forsigtigt rundt ved servering.
SE OGSÅ: jordbær-timian cocktail
Læs mere om: