
Drikke
Rabarbersaft
Rabarber kan bruges til rigtig mange ting. Her får du en opskrift på rabarbersaft, der er en skøn og frisk drik til de lune forårsaftener.
Mandag d. 20. april 2020 (Først udgivet: d. 23. marts 2011 - af Mikkel Karstad / Foto: Lars Ranek
Rabarber er noget af det lækreste, der findes når sæsonen er til det. Rabarber er super alsidig og der er næsten ikke den dessert, hvor rabarber ikke kan pifte den op. Her har vi dog valgt at kigge imod en drik. Du får her opskriften på en dejlig og frisk sommerdrik, nemlig rabarbersaft!
Prøv også: Rabarbersaft med vanilje
Det skal du bruge for at lave rabarbersaft:
Prøv også: Rabarbercrumble og Rabarberkompot i ovn
Sådan laver du rabarbersaft:
- Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter.
- Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.
- Sigt den afkølede rabarsaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med.
- Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt drikken i køle-skabet. Denne rabarbersaft kan holde sig op til 2-3 uger på køl.
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!
Læs mere om: