
Skøn hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft slår den færdiglavede slags med flere længder - og så er det et skønt sommerprojekt.
Når hylden blomstrer omkring midten af juni måned, så er det en skøn undskyldning for at tage på blomsterjagt i naturen og komme hjem med friskplukkede ingredienser til en hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Tip! Brug også din hjemmelavede hyldeblomstsaft til at lave hyldeblomst-is!
Her finder du hyldeblomst til hyldeblomstsaft
Uanset om du bor i byen eller på landet, kan du sagtens finde friske hyldeblomster. Hyldeblomstbuskene vokser nemlig både vildt i haver, parker, enge og i vejkanten. Cykl en tur og hold øjnene åbne, så skal du nok finde de fine hvide blomster.
Sådan plukker du hyldeblomst
Det er vigtigt at plukke hyldeblomsterne først på sæsonen, for ellers har bierne suget dem tomme for nektar. Det er også vigtigt at plukke af de buske, der står længst fra vejen for at undgå bilos. Blomsterklaserne skal nemlig ikke vaskes, inden de laves til saft – blot rystes godt.
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Du plukker blomsterne i klaser, men når du kommer hjem skal du skære stilkene af. Stilkene kan nemlig gøre saften bitter og overdøve den fine blomstersmag. Derfor er det en god idé at plukke lidt flere klaser, end du måske havde regnet med.
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med kaffirlimeblade
- 25 klaser hyldeblomster
- 2 usprøjtede citroner
- 20 kaffirlimeblade (Kaffirlimeblade eller limeblade kan købes hos den asiatiske købmand. De frosne er bedst. De tørrede har næsten ingen smag. Tip: Kan du ikke skaffe limeblade, så brug citrongræs eller lime i stedet eller alternativt ingefær og kanel, som giver saften en varm krydret smag)
- 30 g citronsyre
- 1 kg lyst rørsukker
- 1½ l vand
- Læg hyldeblomsterne i en stor plasticbøtte eller gryde. Vask citronerne godt, skær dem i skiver, og fyld dem i gryden sammen med kaffirlimeblade, citronsyre og sukker.
- Kog vandet op, og hæld det over saftblandingen. Rør det godt sammen, så sukkeret bliver opløst.
- Lad saften stå på køl i 3-5 dage, rør i den en gang imellem.
- Hæld saften igennem et rent klæde, og hæld den derefter på atamonskyllede flasker. Du kan også springe atamonen over og i stedet fryse saften, så den kan holde sig på den måde.
Så flere opskrifter med hyldeblomst og hyldeblomstsaft i galleriet her ...
Hyldeblomst - få opskrifter til både madretter og desserter


Hyldeblomster med vaniljeis
Hyldeblomster smager også fantastisk dyppet i pandekagedej og dybstegt serveret sammen med vaniljeis og friske jordbær. Få opskriften her.


Hyldebærsaft
Hyldebærsaft med æbler og rørsukker. Hyldebærsaft er rigt på vitaminer og antioxidanter og smager fantastisk. Saften kan drikkes både varm og kold. Få opskriften her.


Hyldeblomster i tre slags dej
Dybstegte hyldeblomster med henholdsvis tandoori masala, karry og kakao. Server dem som tilbehør til fisk, skaldyr, grillet kylling, svinekød eller lam. De er også ultra pikante som snack til et glas mousserende vin. Få opskriften her.


Hyldeblomstis med speltkerner
Hyldeblomstis serveret med speltkerner er lækkert knas, når de er ristet i smør og evt. tilsat lidt honning. Få opskriften her.


Jomfruhummer med hyldeblomst
Jomfruhummer bagt med hyldeblomst og hvide asparges. Få opskriften her.


Kakaosorbet med hyldeblomst
Hyldeblomst giver en frisk sommerlig smag i en sorbet. Få opskriften på en lækker kakaosorbet med hyldeblomst her.


Juice med melon og hyldeblomst
En dejlig frisk drik, som både kan drikkes om morgenen eller som en drink inden aftensmaden, måske med et lille skvæt gin eller vodka. Få opskriften her.


Sardiner med hyldeblomstdej
Dybstegte sardiner med sprød hyldeblomstdej og harissa. Få opskriften her.


Smoothie med hyldeblomst
Drik den kold som en lille eftermiddagssnack eller dessert med lidt sprøde biscotti eller andre små søde kager. Få opskriften her.


Sommermakrel med hyldeblomst
Sommermakrel grillet med hyldeblomst, sennep og basilikum. Få opskriften her.