Brug de velduftende syrener til at lave skøn syrensaft. Saft af syrener kan både bruges som saft eller i syltetøj, is og kager.
Mandag d. 15. april 2013 - af Åsa Swanberg, Nils Harning og Anna Bergman Foto og styling Malou Holm og Jes Buusmann
Lav en super dejlig saft med klaser af spiselige syren-blomster. Syrensaften kan drikkes som læskende sommerdrik med list danskvand og isterninger eller bruges i drinks, kager eller madlavning. Vi kan også varmt anbefale at lave friske pind-is af syrensaften ved at fryse den ned i pind-is-forme.
Opskrift på syrensaft: Sådan laver du saft af syrener
Det skal du bruge til syrensaft:
3 citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon
Sådan laver du syrensaft:
Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si syrensaften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.
Se flere opskrifter med syrener her ...
Spiselige blomster - sjældne, skønne og delikatesse
En supernem salat med spiselige blomster, der kan klares på kort tid og ser smuk ud. Få opskriften her.
4 / 14
Syrenis
Lad fantasien blomstre i køkkenet og find frem til nye kombinationer, f.eks. syrenis, lavet med syrensirup. Få opskriften på syrenis her.
5 / 14
Syrensaft
Saft af spiselige blomser er en delikatesse. Opbevar den i køleskabet og server den med isterninger. Få opskriften på syrensaft her.
6 / 14
Rødbedesalat med violer
Lav en salat i en utraditionel kombination, bl.a. tilsat spiselige blomster. Få opskriften her.
7 / 14
En duft af sommer
Syren (Syringa vulgaris) er en busk, der kan blive op til 6 meter høj, og den ses i mange danske haver. Syrener blomstrer i juni, og blomsterne er samlet i store endestillede klaser.
8 / 14
Syren buketter
Få mest muligt ud af syrenerne, mens de blomstrer og tag en duftende buket med indenfor. Fyld en vase med varmt vand, tag bladene af grenene, knus enden af stilken med en hammer, kom syrenerne i det varme vand og lad grenene trække i vandet, indtil det er blevet køligt, så holder din buket længere!
9 / 14
Salat med lam og morgenfrueblade
Med inspiration fra det marokkanske køkken har vi lavet en krydret salat med spiselige blomster. Få opskriften her.
10 / 14
Syrenmarmelade
Nyd frugter og krydderier fra haven eller økologiske marker året rundt - pluk dem fra haven eller hent dem i spisekammeret. Lav lækker marmelade af syrenblomster, roser eller hyldeblomster. Få opskriften på syrenmarmelade med citronmelisse her.
11 / 14
Syrenblomster
Finder du en syrenblomst med tre, fem eller syv blade i stedet for fire, så spis den og ønsk, så går dit ønske i opfyldelse. Siges det...
12 / 14
Salat med laks og blomster
Lav en lækker salatanretning pyntet med smukke små spiselige blomster – server den som frokost, eller brug den som forret. Få opskriften her.