
Mad
Få opskriften på sund hindbær-chiasyltetøj
Lav din egen sunde hindbær-chiasyltetøj helt uden sukker. Opskriften kommer fra bogen 'Femme Food', der indeholder mange sunde retter uden hvidt sukker, mælk og gluten.
Onsdag, 14. oktober 2015 - 10:30 - af Annika og Winnie Methmann fra bogen Femme Food Femme Food
Det skal du bruge:
- 300 g frosne hindbær
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1½ spsk. ahornsirup
- 2 spsk. chiafrø
- 1 spsk. citronsaft
LÆS OGSÅ: Sprøde efterårsretter | Giv din hverdagsmad et pift
Udstyr:
Patentglas – desinficer det med kogende vand, inden du hælder syltetøjet i.
Tilberedning:
- Kom hindbær og vaniljepulver i en gryde, og varm det stille og roligt op til kogepunktet.
- Skru ned for varmen, og lad det simre, indtil bærrene er bløde.
- Mos hindbærrene let med en gaffel, til de har den ønskede konsistens.
- Kom ahornsirup og chiafrø i gryden. Lad syltetøjet simre, indtil den tykner.
- Tag gryden af varmen, og lad syltetøjet køle af til stuetemperatur.
- Tilsæt citronsaft, og hæld syltetøjet i et patentglas eller en anden lufttæt beholder. Det kan holde sig i køleskabet i op til to uger.
TIP!
Hindbærrene kan skiftes ud med jordbær, eller hvad der lige er dit favoritbær.
Kilde: Bogen Femme Food af Annika og Winnie Methmann, Lindhardt og Ringhof, 199,99 kr. Fås online HER
Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!
Læs mere om: