Mad

Få opskriften på sund hindbær-chiasyltetøj

Lav din egen sunde hindbær-chiasyltetøj helt uden sukker. Opskriften kommer fra bogen 'Femme Food', der indeholder mange sunde retter uden hvidt sukker, mælk og gluten.

Det skal du bruge:

  • 300 g frosne hindbær
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. citronsaft
     

LÆS OGSÅ: Sprøde efterårsretter | Giv din hverdagsmad et pift

Udstyr:

Patentglas – desinficer det med kogende vand, inden du hælder syltetøjet i.
 

Tilberedning:

  • Kom hindbær og vaniljepulver i en gryde, og varm det stille og roligt op til kogepunktet.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre, indtil bærrene er bløde.
  • Mos hindbærrene let med en gaffel, til de har den ønskede konsistens.
  • Kom ahornsirup og chiafrø i gryden. Lad syltetøjet simre, indtil den tykner.
  • Tag gryden af varmen, og lad syltetøjet køle af til stuetemperatur.
  • Tilsæt citronsaft, og hæld syltetøjet i et patentglas eller en anden lufttæt beholder. Det kan holde sig i køleskabet i op til to uger.
     

TIP!
Hindbærrene kan skiftes ud med jordbær, eller hvad der lige er dit favoritbær.

Kilde: Bogen Femme Food af Annika og Winnie Methmann, Lindhardt og Ringhof, 199,99 kr. Fås online HER

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!