
Mad
Få opskriften | Sund og lækker morgenmad
Madblogger Julie Karla har specialiseret sig i at udvikle lækre opskrifter med få kalorier. Her får du hendes bud på tre kaloriefattige morgenmadsretter, som smager syndigt lækkert!
Onsdag, 30. september 2015 - 9:16 - af Malene Pedersen Juliekarla.dk
CHIAGRØD MED KOKOS OG MANGOPURÉ
Til 2 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Ingredienser:
- 2 dl. usødet mandelmælk (eller anden form for mælk)
- 2 store spsk. chiafrø med top
- 1-2 tsk. agavesirup alt efter hvor sødt det skal være (jeg brugte 1 tsk.)
- 1 knivspids ren vaniljepulver
- 3 store spsk. kokosmel
- 1/2 moden mango
- Ristede kokoschips
Sådan gør du:
- Bland mandelmælken sammen med chiafrø, kokosmel, agavesirup og vaniljepulver. Sæt det på køl natten over i køleskabet.
- Næsten morgen skrælles mangoen og den skæres i mellemstore stykker.
- Blend mangostykkerne i en foodprocessor eller blender, indtil man får en lækker, cremet mangopuré.
- Rør chiagrøden godt igennem, så den bliver helt ensartet og servér den i to skåle. Hæld godt med mangopuré over og drys med ekstra vaniljepulver og ristede kokoschips.
Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter
RUGGRØD MED ÆBLE OG KANEL
Til 2 personer
Forberedelsestid: 5 minutter
Ingredienser
- 75 gr. blendede rugflager
- 25 gr. hele rugflager
- 2 dl. vand
- 1 dl. sødmælk
- Æblekompot
- Tørrede æbler
- Tørrede abrikoser
- Kanel
- Mandler
Sådan gør du
- Blend 75 gr. rugflager i en foodprocessor i ca. 45 sek. Det skal ikke blive til rugmel, men stadig have bid og struktur. Noget af det bliver meget fint i min foodprocessor, når jeg blender, mens noget samtidig bliver meget groft. Men det er helt fint.
- Bland de blendede rugflager med 25 gr. hele rugflager og kom det i en gryde med vand og mælk. Kog grøden op, og lad den småkoge i et par minutter, mens der røres rundt.
- På et tidspunkt tykner grøden, og når den har nået den rette konsistens tages den af varmen. Servér ruggrøden med æblekompot, kanel, nødder og tørret frugt.
- Et godt tip! Servér grøden med varm mælk tilsat en smule kardemomme. Det smager skønt.
Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter
BANANPANDEKAGER MED PEANUTBUTTER OG RUGMEL
Antal: 10 pandekager
Forberedelsestid: 15 minutter
Ingredienser
- 175 gr. skrællet meget moden banan
- 3 æg (S)
- 2 store spsk. peanut butter (crunchy)
- 1 tsk. bagepulver
- 75 gr. rugmel
- 1/2 vaniljestang
- Kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og peanutbutter med en håndmixer til man har en nogenlunde ensartet masse.
- Bland rugmel, vanilje og bagepulver i og rør godt sammen.
- Varm kokosolien op på en pande og bag de små pandekager ved middelvarme i få minutter på hver side.
- Put ekstra kokosolie på panden, når du laver de næste omgange pandekager.
- Servér pandekagerne sammen med ekstra peanutbutter og evt. lidt akaciehonning.
Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter
Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!
Læs mere om: