
10 lækre forretter med fisk og skaldyr
Fisk og skaldyr er både delikat, festligt og ser super lækkert ud, når du anretter det. Vi har samlet 10 af de bedste forretter, som passer perfekt til festlige lejligheder, eller når du bare vil kræse ekstra for dine gæster.
Fisk og skaldyr er altid et hit, når du skal lave en god middag for vennerne, til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed.
Og de fungerer så fint på det veldækkede bord. Det gode ved forreter er, at mange kan tilberedes helt eller delvis i god tid, og nogle kan bruges som hapsere og som forret alene, men du kan også sammensætte en hel menu med flere eller mange små forretter. Der findes et hav af muligheder.
Prøv også:
- Se alle vores festlige forretter til nytår!
- 10 festlige forretter til nytår
- Flere forretter? Prøv denne forret med lynstegt tun!
Find dine favorit-forretter
Det må gerne være lidt ekstra festligt, når gæsterne kommer på besøg. De fleste elsker forretter, og mange foretrækker gerne flere mindre forretter, end en tung hovedret.
Vælg imellem laks, kammuslinger, jomfruhummer, torsk eller østers. Især laks er altid en sikker vinder. Du kan servere den på mange måder; rå, marinerert, grillet, røget eller stegt.
De fisk og skaldyr vi har valgt, kan du som regel få hele året rundt. Torsk og stenbidderrogn kan dog kun fås, når der er sæson. Find den opskrift, der passer bedst til anledningen.
Denne formidable forret kan laves dagen før!
Du kan snildt sammensætte nogle forretter og lave middagen, som et udvalg af tapas. Og så får det et smukt visuelt udtryk, når du anretter flere små forretter sammen.
Vi har samlet opskrifter på både indbagt laks, brændt laks og laksetartar. Du finder også opskrifter på lækker østers, torsk, stenbidderrogn, jomfruhummer og to forskellige versioner af kammuslinger.
Få inspiration til flere forretter her!
Se med nedenfor i galleriet, og bliv inspireret af de lækre fiske- og skaldyrs forretter – her er garanteret en opskrift, der passer lige præcis til dine og gæsternes smagsløg.
Se de 10 lækre forretter med fisk og skalddyr her
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!
Relaterede artikler