
Fisk og skaldyr
Blinis med stenbiderrogn og cremefraiche
Prøv denne delikate opskrift på stenbiderrogn med brændenælde-blinis, creme fraiche og urter. Server den som velkomstsnack eller forret til middagsselskabet.
Torsdag, 25. februar 2021 - 11:33 - af Mikkel Karstad og Sofie Karoline Fodeh Taarnberg. Redigeret til web. / FOTO Anders Schønnemann
Blinis er det russiske ord for pandekage, og det er også her, retten har sin oprindelse. I Rusland er der næsten ingen grænser for, hvad der serveres til og på de små pandekager.
Her får du en opskrift på stenbiderrogn med brændenælde-blinis, cremefraiche og urter.
SE OGSÅ: Forret med stenbiderrogn på kartofelrøsti
Opskrift på stenbiderrogn med brændenælde-blinis, cremefraiche og urter
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til stenbiderrogn med brændenælde-blinis, cremefraiche og urter
- 2 dl sødmælk
- 20 g gær
- 75 g boghvedemel
- 75 g ølandshvedemel
- 5 g havsalt
- 1 æggeblomme
- 100 g brændenælder (blancheret vægt)
- 20 g smør
- 1 æggehvide
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 400 g renset vægt frisk stenbiderrogn
- 4 håndfulde tallerkensmækker
- 3 g friskkværnet peber
LÆS OGSÅ: Vores bedste opskrifter på stenbiderrogn
Sådan laver du stenbiderrogn med brændenælde-blinis, cremefraiche og urter
- Lun mælken i en gryde, og rør gæren ud i den lune mælk.
- Kom boghvedemel, ølandshvede, salt og æggeblomme ned i mælken, og rør det til en smidig dej.
- Blanchér brændenælderne, hak dem og tilsæt dem.
- Smelt smørret, og tilsæt det.
- Lad dejen hæve i ½ time på køkkenbordet.
- Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt ned i dejen.
- Hæld en lille smule olie på panden.
- Hæld små klatter af dejen på panden, og steg små blinis, indtil al dejen er brugt.
- Anret de lune pandekager med cremefraiche, stenbiderrogn og tallerkensmækker.
- Drys med havsalt og friskkværnet peber.
SE OGSÅ: Stenbiderrogn på kartoffelpandekage med peberrodscreme
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Læs mere om: