
Blomkålssuppe med østers
Det er sæson for østers fra oktober, så det er helt perfekt at servere en lun blomkålssuppe med østers her i efteråret.
Der er sæson for østers fra oktober til april, så det er i efteråret, at du får de allerbedste østers.
Servér denne suppe enten som en forret eller hovedret. Den er god både til gæster eller hvis der skal hygges lidt ekstra derhjemme en fredag eller lørdag aften. Opskriften er ret nem at gå til. Hvis du skal lave blomkålssuppe på en hverdag, kan du sagtens bruge denne opskrift uden at servere østers til.
Blomkålssuppe med østers, hasselnødder og kørvel
4 personer
Blomkålssuppe:
1 blomkål
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
5 dl kogende vand
2 dl letmælk
2 spsk cidereddike
Østers og fyld:
6 limfjordsøsters
20 g hasselnødder
1 bundt kørvel
Blomkålssuppe:
Fjern de grønne blade, og skær blomkålen i mindre stykker. Det hele kan bruges, gem dog to buketter til garniture. Hak løg og hvidløg, og hæld det i en gryde med olivenolie. Sauter det let i 1 min., uden at det tager farve.
Tilsæt blomkål, krydr med salt og peber, og sauter i yderligere 1 min. Hæld kogende vand og mælk over, og lad det hele koge i 5-10 min. Blend suppen, til den er glat, kog den herefter op, og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Østers og fyld:
Åben østersene, og tjek for friskhed. Hæld dem i en skål. Hæld saften fra østersene i suppen, hak østersene, og hæld dem i en skål.
LÆS OGSÅ: Sådan åbner du en østers
Hak hasselnødder groft, og hæld dem i skålen med østers. Skær de to blomkålsbuketter i helt små stykker, og bland med østers og nødder.
Drys østers, nødder og blomkål ned i suppen ved servering, så suppen får lidt knas. Drys med hakket kørvel. Spis din blomkålssuppe med godt brød til - enten som forret eller frokostret.
Tip
Det er vigtigt at holde tilberednings-tiden kort. Koger din blomkålssuppe i for lang tid, mister den sin friskhed og kan komme til at smage lidt for meget af kål.
LÆS OGSÅ: Alle opskrifter på supper her!
Find flere lækre suppeopskrifter i galleriet nedenfor.
10 lækre supper


Jordskoksuppe med persille/trøffelolie, croutoner og kalvebacon
En suppe, der er perfekt til forret i en gæstemenu.


Bagt gulerodssuppe
Suppe kan også laves i ovnen. Brug en römertopf til at tilberede retten. Det er en lerpotte til ovnbagning. En ildfast gryde kan også bruges.


Tom Yam goong
Der kan både skrues op og ned for styrken med det antal chili, man tilsætter den klassiske thai-suppe Tom Yam Goong.


Madam Brøndums fiskesuppe
Den skønne smag af fisk er perfekt balanderet med den cremende fløde i denne suppeopskrift.


Hønse og -løgsuppe med jordskokker og timian
Det er skønt at koge en hel suppehøne.
Her gør de store løg og stykker med jordskokke suppen dejlig rustik.


Toscansk fiske- og skaldyrssuppe
Bliv henført til det dejlige Italien med denne toscanske opskrift på fiskesuppe.


Zuppa canellini e zucca
Grønsagssuppe med græskar og cannellini-bønner er en ret fra Toscana.


Kyllingesuppe
Denne suppe har inspiration fra det asiatiske køkken med ingefær, limeblade, citrongræs og kokosmælk


Brændenældesuppe med sennepsæg
Brændælder er godt nok ukrudt, men derfor kan man altså godt bruge dem i madlavning. Hvorfor ikke tage en tur i skoven og plukke en masse og lave denne lækre suppe.


Grøn suppe med grillet kammusling
Mynten i denne suppe giver den et lille twist og står perfekt til kammuslingerne.