
Fisk og skaldyr
Ceviche af jomfruhummer
En super frisk og simpel måde at tilberede en forret med jomfruhummer på.
Onsdag, 22. august 2018 - 13:20 - af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum. Foto: fra kogebogen Sæson.
Ceviche er en betegnelse for rå fisk marineret i citrussaft. Retten stammer oprindeligt fra de latinamerikanske lande, hvor den er meget populær.
Kendtegnet ved ceviche er, at dens eneste tilberedningsmetode består af en lynmarinering i citrus, og herefter er den klar til servering.
Det er en god ide, at bruge helt frisk fisk eller fryse fisken ned i 24 timer inden brug, da tilberedningsmetoden til ceviche ikke dræber bakterier.
PRØV OGSÅ: Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avokado
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på ceviche af jomfruhummer
Antal: 2 personer
Det til du bruge for at lave ceviche af jomfruhummer:
- 6 store jomfruhummerhaler
- Saft fra 4 lime
- 1 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 4 stængler koriander
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ½-1 lille skalotteløg
- ½ rød chili
LÆS OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata
Sådan laver du ceviche af jomfruhummer
- Pil jomfruhummerne som på billedet, og husk at fjerne den sorte streng i midten.
- Bland limesaft, revet hvidløg og ingefær samt korianderstængler i en skål – gem lidt blade til pynt.
- Lad det stå i 10 minutter.
- Hæld saften fra, og sæt til side. Smag til med salt og sukker.
- Hak skalotteløg i fine, små tern og chilien i fine, små ringe uden kerner.
- Vend begge op i marinaden, og hæld den straks over jomfruhummerne.
- Pynt med korianderblade, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Ceviche med laks, soja og citrongræs
Læs mere om: