
Citrusgravad laks
Pernille serverer laksen med halverede økocitroner, som er grillet et kort øjeblik på en grillpande, så deres sødme fremmes.
(4-6 personer)
½ side fersk laks m. skind
100 g rørsukker
50 g havsalt
5 spsk vodka
2 lime
1 citron
4-5 økocitroner til servering
PERNILLE RASMUSSEN |
Rens laksen og befri kødet for ben med en pincet.
Læg den i et fad eller en lille bradepande med skindet nedad og fordel ingredienserne ovenpå i følgende rækkefølge: sukker, salt og derefter væde. Sukker og salt virker som en beskyttende 'frakke' for syren.
Lad fisken stå med lagen i ca. 1 døgn med kødsiden opad, vend den og lad den trække i yderligere ca. 10 timer.
Efter gravningen er det vigtigt, at fisken møder fryseren til en gennemfrysning (ligesom sushi). Lad laksen tø op før brug og server den som som gravad i tynde skiver.
Kongenshus Kro og Hotel |
Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video