Fisk og skaldyr

Damp er tilbage

Især fisk og grønsager bevarer konsistens og smag flot, hvis de dampes. Prøv dampet kulmule med Mad & Boligs praktiske steamcase.

KULMULE DAMPET MED SAVOYKÅL

Tips: Prøv også retten med sej, torsk, kuller, brosme eller lange. Se flere opskrifter fra Fiskens dag på www.2gangeomugen.dk

KØB DIN STEAMCASE I MAD & BOLIG SHOP:
Stor dampbox med bakke i silikone, 349 kr. - Køb her!
Lille dampbox med bakke i silikone, 249 kr. - Køb her!
Fiske-dampbox i silikone, 369 kr. - Køb her!


(4 personer)
2 kartofler
det hvide af 1 porre
2 spsk raps- eller olivenolie
3 dl vand
1 dl syrnet fløde 9
1-2 spsk revet peberrod
salt og peber
1 løg
½ savojkål
3 skiver bacon
1 spsk hvidvinseddike
1 dl hvidvin
2 kviste timian
500 g kulmule
Tilbehør:
Små kogte kartofler og godt brød



Vask kartoflerne og skyl porren grundigt. Snit porren fint og skær kartoflerne i små terninger. Svits kartofler og porre i 1 spsk olie uden at de tager farve. Tilsæt lidt vand og damp i 12 min.

Blend kartofler, porre og resten af vandet til en blank og ensartet sauce. Tilsæt syrnet fløde og peberrod og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge, efter den syrnede fløde er tilsat.

Hak løget og snit savojkålen fint. Skær baconen i terninger og svits dem i olie i en bred gryde. Tilsæt løg og kål og svits yderligere 4-5 min. Tilsæt vineddike, hvidvin, timiankviste, salt og peber, kog op og rør grundigt rundt. Anbring kålblandingen i steamcasen.

Skær kulmulen i fire pæne stykker og læg dem oven på kålen i steamcasen. Sæt steamcasen i ovnen på 200° og damp kål og fisk i 10 min. Server med peberrodscreme, kartofler og godt brød.

Læs mere om: