
Forret med dampede kammuslinger - asiatisk inspireret
Kammuslinger er en af de mest populære skaldyr. Prøv denne forret, hvor kammuslingerne er dampede og bliver serveret i sin egen skal.
Fisk og skaldyr er ofte at finde i forretter, og det er ikke svært at forstå. Fisk har en lethed over sig, og derfor egner det sig godt som start på et måltid.
Ofte smager forretterne så godt, at man fristes til at bestille 4-5 forretter som et hovedmåltid.
Forret med kammuslinger
Især kammuslinger er populært at servere som forret. Man finder kammuslinger i de danske farvande, blandt andet i Nordsøen, Kattegat og Limfjorden. Kammuslingerne er lette at kende, da de har den let genkendelige form sf en halvcirkel med flere streger langs skallerne. Lidt som den type musling et barn vil tegne på et stykke papir.
Kammuslinger har en brunlig og orange nuance.
Prøv også denne forret med rejer!
Opskrift på dampede kammuslinger - asiatisk inspireret
Det skal du bruge til dampede kammuslinger - asiatisk inspireret
- 40 g ingefær
- 2 forårsløg
- 8 store
- Kammuslinger
- 2 dl shaoxing-vin (risvin). Den kan erstattes af tør sherry.
- 1-2 spsk. saltede sorte sojabønner
- 2 spsk. mørk sesamolie
- 8 stk. kammuslingeskaller (eller 8
- Små varmefaste skåle)
Sådan laver du dampede kammuslinger - asiatisk inspireret
- Skræl ingefær, og snit den i tynde skiver og derefter i meget tynde strimler, evt. på mandolinjern.
- Snit forårsløg meget fint. Sæt en bradepande fyldt med vand nederst i ovnen, og varm ovnen op til 190°.
- Fordel kammuslingerne i muslingeskallerne, og sæt dem på en anden bradepande (uden vand).
- Fordel ingefær, shaoxing-vin og saltede bønner på kammuslingerne, og sæt bradepanden med kammuslinger i ovnen i 6-7 minutter.
- Tag kammuslingerne ud, sæt dem på tallerkener, og drys med fintsnittet forårsløg.
- Varm sesamolien op til rygepunktet i en lille gryde. Sæt tallerkenerne med kammuslinger på bordet, og hæld den rygende olie over kammuslingerne foran gæsterne.
TIP! Retten kan også laves i dampovn eller dampkurve. Saltede sorte sojabønner fås som sort sojabønnepasta eller som hele bønner saltet med ingefær. Bestil gerne kammuslingeskaller hos din fiskehandler.
Prøv også disse 10 forretter med fisk og skaldyr...
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!