
Forret med jordskokkesuppe, kammuslinger og friteret æble
Det er super lækkert at spise suppe som forret. Prøv denne velsmagende jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.
Jordskokker er i sæson i årets koldeste måneder, så hvorfor ikke udnytte det til at lave en cremet suppe, som du og dine gæster kan lune jer på.
Du kan fx servere denne forret med jordskokker, kammuslinger og friteret æble til nytårsaften. Den vil helt sikkert blive et hit.
Forret med jordskokker
Jordskokker er i familie med kartofler, som også er en stængelrod. Derfor egner de sig også godt til supper eller i ovnen.
De er små, runde og fyldt med knolde, der kan være lidt besværlige at rengøre. De har en nøddagtig smag, som næsten altid kan fornemme, ligemeget hvordan de bliver serveret.
Prøv også denne forret med rejer!
Opskrift på jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.
- 600 g jordskokker
- 1 bagekartoffel
- 25 g smør til stegning
- 3 dl hvidvin
- 2 stilke frisk rosmarin
- 2 dl hønsebouillon
- 2½ dl piskefløde
- Salt og peber
FRITERET ÆBLE:
- 1 æble
- 2½ dl fritureolie
- Salt
GRILLEDE KAMMUSLINGER:
- 4 store kammuslinger
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- Salt og peber
TIL SERVERING:
- Olivenolie
- Godt brød
Sådan laver du jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.
- Skræl jordskokker og kartoffel, og skær dem i skiver.
- Steg dem let i smør i en gryde, til de er klare. Tilsæt vin og hakket rosmarin (gem lidt til pynt), og lad syren fra vinen koge væk.
- Hæld bouillon ved, og kog i 30 minutter.
- Tilsæt fløde, og kog op.
- Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- FRITERET ÆBLE: Skyl æblet, og fjern kernehuset med en udstikker. Skær æblet i helt tynde skiver. Varm olien op i en gryde, og steg æbleskiverne, til de er lysebrune. Afdryp på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
- GRILLEDE KAMMUSLINGER: Pensl kammuslingerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Anret suppen i skåle, og top med friteret æble og rosmarin. Dryp med lidt olivenolie, og servér med grillede kammuslinger og brød til.
LÆS OGSÅ: Prøv vores andre opskrifter på suppe her!
Prøv også disse 10 festlige forretter...
10 festlige forretter til nytår


Tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme med den her opskrift på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Se opskriften her!


Cerviche
Cerviche er en lækker, frisk og eksotisk ret til din nytårsmenu. Denne opskrift er med mango og torsk, og tilføjer din nytårstallerken flotte farver. Se opskriften her!


Rejer
Lav røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i en gæste- eller nytårsmenu. Se opskriften her!


Lakserilette
Denne dejlige rillette kan sagtens laves med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk. Se opskriften her!


Crostini
Forkæl dine nytårsgæster med 3 forskellige slags crostini med delikat fyld. Det er den perfekt "nippe-forret", hvis du har store planer for hovedretten.
Se opskriften her!


Østers
Østers er en klassisk og let forret til nytår eller fest, og den her opskrift på limfjordsøsters med æble, glaskål og peberrod løfter de gode østers til nye højder. Se opskriften her!


Hummer
En enkel, frisk og smukt forret er en rigtig god start på en festlig aften. Denne hummer med ærter, agurk og mayonnaise opfylder alle krav til en perfekt forret til nytår eller fest. Se opskriften her!


Rejesalat
Prøv en lækker lille ret med minivafler og rejesalat. Perfekt som luksusfrokost eller appetitvækkende forret til nytår! Se opskriften her!


Skaldyrsboullabaisse
Hvis du tør begive dig ud i en klassisk, fransk forret, så er den her delikate og dekadente skaldyrsboullabaisse lige sagen. Se opskriften her!




Carpaccio
Lav en fortryllende forret, der overrasker dine gæster. Her får du opskriften på en lækker forret med carpaccio af elg eller rensdyr toppet med rødbeder og æbler. Se opskriften her!


Mere til nytårsmenuen...
Relaterede artikler