
Forret med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie
Laksetatar er både en flot og delikat forret, som kan bruges i mange sammenhænge. Husk at du skal fryse laksen i mindst 4 døgn ved -18° . Du kan også købe den fra frost hos fiskehandleren.
Opskrift på forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
Antal: 6 personer
Det skal du bruge til forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
- 450 g fersk laks
- 1 tsk. sukker
- salt og friskkværnet pebe
- 1 lille rødløg
- Toppen af 1 fennikel
- ½ dl cremefraiche 38 %
- lidt saft og skal af 1 usprøjtet citron
Prøv også: Lækker og nem laksemousse
Fennikelsalat:
- 1 lille fennikel (uden top)
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 bakke ærteskud
- Estragoncreme:
- 2 dl rapsolie
- 10 spsk. Friskhakket estragon
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: ristet rugbrød
Sådan laver du forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
Tø laksen op, og skær den i meget små tern – gerne mens den stadig er let frossen. Rør lakseternene sammen med sukker, salt og peber. Pil rødløget, og skær det i små tern. Hak fennikeltoppen groft, og bland løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, lidt citronsaft og fintrevet citronskal i, og smag til med salt og peber. Anret tataren med en udstikkerform på 6 tallerkener. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Marinér skiverne i olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og anret fennikelsalaten oven på laksetataren.
Estragonolie: Rør olie, estragon, salt og peber sammen, og dryp det over anretningerne.
Servér straks med ristet rugbrød.
Prøv også disse forretter med fisk og skaldyr...
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!