
Forret: Rimmet torsk med sennepsmayonnaise og rødbede
Lav den perfekte forret med torsk med denne imponerende opskrift på rimmet torsk med sennepsmayonnaise, rødbede og karse.
Forret: Rimmet torsk med sennepsmayonnaise, rødbede & karse
Det skal du bruge til din forret med torsk:
- ¼ side af en lille torsk – køb fisken frisk, og tjek, at alle ben er ude
- 1 spsk. letsaltede kapers
- 1 bk karse
- 2 friske æg
- 1 dl smør
- 2 spsk. fiskesennep
- 1 spsk. dijonsennep
Rødbedecrudité:
- 2 små rødbeder
- 10 helt små rødbeder
- 2 dl æbleeddike
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 5 peberkorn
Sådan laver du rimmet torsk:
- Torsk: Drys fisken med lige dele salt og sukker, så der kommer et tyndt lag på hele den ene side. Lad fisken stå på køl i et par timer. Skær herefter fisken i tynde firkanter i en tykkelse på ½ cm, og kom fisken direkte på tallerken lige inden servering.
- Sennepscreme: Kog æggene i 4 min., og tag skallerne af. Vær opmærksom på, at de er meget bløde, så gør det gerne over en skål. Smelt nu smørret, til det får en let gylden farve. Det vil skille sig i to lag, og det er kun det øverste lag, der har den klare farve, som skal bruges. Kom 1 dl af det klare brunede smør ned i en blender. Tilsæt æg og sennep, og blend. Smag cremen til med salt, hvid peber og evt. mere sennep, alt efter hvor stærk du ønsker den. Kom cremen i en sprøjtepose, og lad den køle lidt af (ej på køl).
- Rødbedecrudité: Vask rødbederne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på en mandolin. Put dem i koldt vand, til de begynder at krølle lidt.
- Syltede rødbeder: Vask rødbederne, og kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Tag dem op, mens de stadig er sprøde. Put alle ingredienserne til lagen i en gryde, og kog dem op. Hæld dem derefter over de varme rødbeder.
- Anretning: Anret fisken på en tallerken, og pynt med små ’dutter’ af sennepscremen. Skær nu de syltede rødbeder ud i små tern, og kom dem rundt på fisken. Husk at dryppe dem godt af inden, så de ikke farver fisken. Pynt med friske rødbedeskiver, let saltede kapers og friskklippet karse.
Hvad betyder rimmet?
Find flere lækre forretter her:
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!