Fisk og skaldyr

Grøn forårssuppe med grillet kammusling

En skøn forårssuppe med kammuslinger, som du hurtigt kan lave en hverdag.

Opskrift på forårssuppe med kammuslinger

(6 personer)

Det skal du bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 bdt. mynte (gem en kvist til at pynte med)
  • 2 stk. hjertesalat
  • salt og peber
  • 6 kammuslinger
  • smør til stegning
  • 6 tsk mynteolie (fås i supermarkeder og hos Oliviers & Co)

Sådan laver du forårssuppen: 

  1. Pil løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Hak hvidløget og skær løg og kartofler i grove stykker. Kog hvidløg, løg og kartofler møre i grønsagsbouillonen i 20 min. under låg. Tilsæt ærterne og kog uden låg i 8-10 min.
  2. Skyl mynte og hjertesalat, hak groft og rør det i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Suppen må godt være lidt grov i konsistensen. Smag til med salt og peber.
  3. Smelt smørret på en grillpande eller en almindelig pande. Når smørret er bruset af, steges kammuslingerne gyldne, ca. 1 minut på hver side.
  4. Anret suppen i skåle og læg en kammusling i midten. Pynt med mynteblade. Dryp med 1 tsk mynteolie rundt om kammuslingen.

Prøv også: Grøn ærtesuppe med lime og timian

Læs mere om: