
Krabbekløer med hjemmelavet mayonnaise og citron
Krabbekløer med hjemmelavet mayonnaise og citron er forretten til grillmenuen Sommermad: geniale grillerier. Få den nemme opskrift her.
MENU |
Hovedret: |
6 personer
Krabbekløer:
1,5-2 kg krabbekløer
1 spsk dildfrø
2 fed hvidløg
1 citron
1 dl olivenolie
havsalt og peber
Hjemmelavet mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 nip salt
1½-2 dl olivenolie
1 bundt dild
1 citron
Krabbekløer: Slå krabbekløerne med bagsiden af en ske, så de får et knæk. Læg dem i en frostpose. Put dildfrø og hvidløg i en morter, og knus blandingen. Skyl citronen grundigt, riv skallen fint, og rør de knuste dildfrø, hvidløg og citronskal sammen. Pres saften ud af citronen, hæld den over, og tilsæt olivenolien. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Hæld marinaden i posen til krabbekløerne, og lad det hele marinere i nogle timer eller natten over.
Grill krabbekløerne i 8-10 minutter på hver side på en hed grill.
Hjemmelavet mayonnaise: Pisk æggeblommen godt med sennep og salt. Tilsæt en smule olie, mens du pisker. Tilsæt olien efterhånden i en tynd stråle, mens der piskes til mayonnaise. Server den hjemmelavede mayonnaise til krabbekløerne.
Servering: Server krabbekløerne med citronbåde, frisk dild, den hjemmelavede mayo og godt brød til. Og husk skylleskåle.
Gæstemiddag






Timm Vladimirs tre retter der luner
Timm Vladimir vandt Masterchef 2011 på TV3. Nu har han optrådt som gæste-"chef" på Mad & Bolig og lavet en skøn treretters menu.


Japansk forårsmenu
Køkkenchefen på Custom Houses restaurant Ebisu har lavet denne autentiske japanske forårsmenu.


Fra simple råvarer til Michelin-gourmet
Emmanuel Renault er trestjernet Michelin-kok. Han har skruet denne gourmetmiddag sammen med simple råvarer.


Fisk som festens midtpunkt
En hel menu med fokus på fisk!


Grønlandsk gæstemenu
Kammuslinger fra Grønland er noget af det bedste. Her får du en treretters gæstemenu fra Grønland med kammuslinger, rejer og fisk


Sommermad med inspiration fra Italien
Salat med krabbe og fennikel, sprødstegt due og en lækker pavlova med jordbær til dessert. Dejlig italiensk sommermad!


Frisk menu til en varm weekend
Orientalsk gazpacho, pocheret havørred med hjemmelavet linguini og mangoparfait på ananascarpaccio.


Gæstemenu til weekenden
Lav mad til weekendens gæster med nordiske økologiske råvarer.


Gæstemenu "to go"
Lav mad, der er nemt at tage på i parken, i skoven, på stranden, i haven - eller hvor du helst vil spise din mad.


Fransk bistromad
Opskrifter på traditionelt, frådsende, fransk hverdagskøkken fra Stéphane Reynauds kogebog Bistro.


Italiensk forår
Inviter vennerne på middag, der smager af sol og sydlige himmelstrøg.


Klassisk sommermad med krydderi
Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød.


Lunt og krydret efterår
Mad der varmer på en kold efterårsdag med cremede og krydrede noter, nødder og appelsin.


Middelhavsmad på terrassen
Lækker sydeuropæisk menu, der bringer dig direkte fra terrassen og til Middelhavet.


Italienske fristelser
Lækker italiensk menu med 8 små retter. Opskrifterne er fra Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft fra Restaurant Famo.


Rent og nordisk
Lav en lækker gæstemiddag udelukkende med nordiske råvarer.


Smag af sommer ved Middelhavet
Smagen af friske krydderurter, grillet kød og søde, solmodne grøntsager skaber stemning af sommerferie og sol.


Simremad der luner
Hed jordskoksuppe med trøffelolie, en grydefuld coq au Riesling og søde arme riddere med solbær. Inviter gæster til hyggelig simremad, som varmer og giver godt humør.


Smag på forår
Kørvelsuppe, mormor-kylling og en lækker rabarberdessert. Uhm!


Sommermenu med klassisk hovedret
Asparges, tun og klassisk kalvefrikassé - og himmelsk cheesecake med jordbær. Kan det blive mere sommerligt?


Sprød og spicy sommermenu
Forretten henter dugfriske salater, ærter og mynte ind fra haven, og til hovedret griller vi rødfisk og krydrer med fennikel og chili. Som sødt punktum en granita af skovbær med hasselkager.


3-retters perlende festmenu
Lad champagnepropperne springe og nyd denne festlige menu med pighvar og friske jordbær.


Geniale grillerier
Komplet treretters sommermenu på grillen. Inviter gæsterne på lækker sommermad - altsammen lavet på grillen.