
Lækker forret med rejer: Grillede røgede tigerrejer
Grillmad som gæstemenu - giv både rejer, tomater og bøf lidt røg på din grill.
Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i en gæstemenu på grill, hvor du giver både rejer, tomater og bøf lidt røg.
Prøv også opskriften: Fortryllende tigerrejer med agurkesalat
Forret med rejer
Forret med rejer til 4 personer
12-16 tigerrejer u/skal, med hale
1 tsk salt
½ tsk sukker
½-1 rød chili
1 usprøjtet citron
160 g ricottaost
4 spsk røgsmuld/krydderurter
timian og rosmarin tørret på grene
Æble-fennikelsalat som tilbehør til forret med rejer?
1 fennikel, ca. 200 g
2 grønne æbler
2 spsk citronsaft
1-2 spsk olivenolie
salt og sort peber
50 g rucolasalat/mizunasalat
Mariner rejerne i salt og sukker, og lad dem trække 1-2 timer på køl. Hak chilien fint, riv skallen af halvdelen af citronen, og rør det sammen med ricottaosten. Smag til med salt og peber.
Prøv også opskriften: Laksetærte med broccoli
Æble-fennikelsalat til din forret med rejer
Snit fennikel og æble så tyndt som muligt, evt. med mandolin, og vend det med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Grill og ryg din forret med rejer
Tag to foliebakker, ca. 20 x 30 cm, læg røgsmuld og krydderurter i den ene, lav fire sølvpapirskugler, og læg dem i hvert hjørne, lav en masse små huller i den anden bakke med en stegegaffel eller lign. Læg rejerne i den hullede bakke, sæt den ned i bakken med røgsmuld, og luk bakkerne tæt sammen med sølvpapir. Sæt bakken på den varme grill, og luk låget. Giv rejerne 3-4 min. fra det begynder at ryge.
Prøv også opskriften: Salat med tigerrejer, tang, pink grape og avocado
Anretning af forret med rejer
Fordel ricottaosten på fire tallerkener, og fordel rejerne heri. Læg æble-fennikelsalat ved siden af, og drys med rucola. Og så er du klar til at servere din lækre forret med rejer.
Servér en hel menu med røg for vennerne. Se mere i galleriet nedenfor.
Grillmad - lav en skøn menu med røg


Boblende velkomstdrink
Skænk velkomstdrinken ved grillen, og dyrk det sociale centreret om den knitrende, rygende og duftende grill.


Friske råvarer
Med friske råvarer og en god grill kan du give alle dine råvarer lidt røg og skabe Middelhavsstemning.


Bordopdækning
Et smukt opdækket bord er med til at skabe den perfekte ramme om en hyggelig menu.


Sunde asparges
Asparges er en forårs-favorit og smager skønt. Brug dem i en pizza snack.


Aspargespizza som snack
Server en lille aspargespizza med parmesan sammen med en drink, mens I venter på, at grillen bliver varm nok til forretten. Drop pizzadejen og brug tortillabrød. Keramikfadet er fra Würtz.


Røget tigerrejer
I stedet for at bruge to bakker kan du også lægge rejerne på en lille rist og lægge risten oven på foliebakken, når røgsmuldet begynder at ryge. Ryg rejerne i ca. 3-4 min. under låg.


Forret med rejer
Du kan også ryge almindelige rejer. Ryg dem hele med skal, men dog kun i 2 minutter. Kammusling laves ligesom tigerrejer og ryges på samme måde.


Saftige rib eyes
Rib eye er fra den øverste del af oksefileten. Bøfferne har en god fedtmarmorering, som gør det godt mørt og smagfuldt.


Vafler med is
Hjemmelavede vafler smager fantastisk og vaniljeis er en klassiker.


Grillmad er skønt
At grille er forbundet med hygge og gode madoplevelser. Røgen fra grillen giver maden et tropisk strejf.


Røget tomatdressing
Den røgede tomatdressing til bøffen er også god til at pifte en gazpacho eller en kødsovs op med eller på pizza, så lav endelig rigeligt.


Grillede padron-pebre
Grillede spanske padron-pebre eller små tyrkiske stegepebre drysset med lidt salt giver lidt grønt bid til bøffen.


Ananas/mango dessert
Mariner frugten i palmesukker, som har en rund, blød og let karamelliseret smag. Køb den hos specialkøbmanden, eller brug rørsukker i stedet.