
Fisk og skaldyr
Laks med æble-eddikedressing
Lav denne lækre forret med fersk laks garneret med æble-eddikedressing, kapers og peberrod.
Tirsdag d. 15. marts 2011 - af Opskrift fra Mad og Bolig nr. 4, Foto: Betina Hastoft
(4 personer)
350 g fersk laks
1 syrligt æble
1 dl rapsolie
3 spsk æblecidereddike
1 spsk frisk peberrod
2 spsk kapers med lidt lage
1 lille bdt. persille
½ rødløg
salt og hvid peber
olivenolie
- Stil tallerkenerne ind i 180° varm ovn og lad dem stå, til er blevet rigtig varme.
- Skær æblet i små terninger og bland dem med rapsolie, æblecidereddike, revet peberrod, kapers, finthakket persille og rødløg.
- Smag til med peber.
- Tag tallerkenerne ud af ovnen, dryp dem med lidt olivenolie og drys med salt og peber.
- Skær laksen i ½ cm tynde skiver og anret 2-3 skiver laks på hver tallerken. Hæld æblevinaigretten over og server straks.
Læs mere om: