
Fisk og skaldyr
Lakseburger med avokado-mayo
Skift den traditionelle hjemmelavet burger med oksekød ud med en sprød lakseburger suppeleret af en god avokado-mayo. Du finder opskriften på lakseburger her!
Tirsdag d. 2. september 2014 - af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift og foto af Femmefood.com
Kom direkte til opskriften på denne lækre lakseburger!
Laks er en fantastisk spise, som både smager fortryllende, og som har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Server den skønne laks i en sprød burgerbolle fyldt op med salat og en vanedannende god avokado-mayo.
Prøv også opskriften: Smagfuld lasagne med søde kartofler
Lækker Lakseburger
2 personer
- 2 burgerboller
- 2 laksebøffer
- 1 agurk
- 1 rød peber
- 1 rødløg
- Feldsalat
- Lollo rossa salat
- 1 økologisk citron
- Salt
- Citronpeber
Avokado-mayo:
- 2 avokadoer
- 4 spsk. hjemmerørt hvidløgsmajo - du finder opskriften her!
- 3 fed hvidløg (kan undlades)
- 1 citron
- Salt
- Peber
Læs også: Sund frokost: 7 lækre opskrifter
Sådan laver du avokado-mayo:
- Skær avokadoerne op og udhul dem med en ske. Kom avokadoen ned i en skål sammen med mayo og hvidløg.
- Mos blandingen med en stavblender.
- Smag den nymoste avokado-mayo til med citron, salt og peber.
Sådan laver du lakseburger:
- Sprøjt citronsaft på begge laksebøffer og krydr dem med salt og citronpeber. Steg dem på panden - først 5 minutter på skindsiden og derefter to minutter på den anden side. Drys de nystegte laksestykker med revet citronskal.
- Skyl og skær grøntsager ud i mindre stykker.
- Skær burgerbollen op og smør dem med avokado-mayo.
- Kom laksebøffen, salat og grøntsagerne i, og så er den klar til at nyde.
Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk
Femmefood.com står bag opskriften på den lækre lakseburger - find flere opskrifter her!
Læs mere om: