
Laksetatar med avocado
Laksetatar med avocado er en enkelt, elegant og sund forret, som du tilmed kan lave nogle timer før, frokostgæsterne kommer.
Ingredienser til laksetatar:
(laksetatar til 4 personer)
400 g laks, hakket og uden ben og skind
2 modne avocadoer
¼ bundt purløg
havsalt, peber og citron til at smage til med
2 skalotteløg
sort kaviar eller anden fiskerogn
1 dl sojasauce
saft af ½ grapefrugt
LÆS OGSÅ: Kunne du lide laksetatar? Prøv lækker opskrift på stegt makrel!
Fremgangsmåde:
- Placer fire ringe med en diameter på 6 cm på et stykke bagepapir.
- Skræl og hak avocadoerne og smag tataren til med havsalt, peber og citron.
- Bland avocadoen med fintskåret purløg, og fyld forsigtigt formene ca. to tredjedele op. Undgå huller.
- Fyld resten af formene med den hakkede laks.
- Hak løgene fint, og steg dem sprøde i varm olie. Før servering drysses toppen med sprøde skalotteløg og kaviar.
- Bland sojasauce og grapefrugtjuice, kom dressingen i en lille kande kande, og hæld den over tataren ved bordet.
Prøv også disse forretter med fisk og skaldyr...
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!