
Lynstegt tun – til forret eller tapas
Giv dine gæster en forret eller tapas-ret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.
Er du i tvivl om hvilken forret du skal servere, når du skal have middagsgæster denne gang? Og mangler du inspiration til en lækker forret eller måske en ret til en lækker tapas anretning, så er lynstegt tun et rigtig godt valg. Server den lynstegte tun på et fad, som gæsterne kan spise direkte fra med pinde.
Prøv også: forret med tuntatar og lime
Opskrift på lynstegt tun
Antal: 2 personer
Det skal du bruge:
100 g frisk sushitun
1 spsk sesamfrø
1 spsk olivenolie
Ærtespirer
Sådan laver du lynstegt tun:
Vend tun i sesamfrø, salt og peber, og steg den på en varm pande i olivenolie i 15 sekunder på hver side, den skal være rå i midten. Skær tunen i skiver, og læg dem på et fad. Fordel æblesalsaen over, og drys med ærtespirer. Spis evt. tunen med pinde direkte fra fadet.
Prøv også vores lækre opskrifter med sushi!
Salsa:
2 stængler citrongræs
½ æble
¼ rødløg
¼ mango
1 stilk koriander
1 usprøjtet lime
1 spsk olivenolie
1 spsk yuzujuice*
Slt og sort peber
Sådan laver du salsa:
Skær ca. 3 cm af citrongræssets top og ½ cm af bunden, pil 2 lag af citrongræssets lameller, og snit det meget fint. Skær æble, rødløg og mango i små terninger, hak koriander fint, riv limen fint, og pres saften derfra, vend det hele sammen med olivenolie og yuzujuice, og smag til med salt og peber.
* yuzujuice kan købes i asiatiskekøbmandsbutikker.
Find endnu flere lækre tapas opskrifter her!
Læs også: Sådan laver du sprøde ruller med tun
15 fiskeforretter i forårets tegn


Koldrøget laks med fennikel
Prøv denne lækre forret af koldrøget laks med fennikel. Find opskriften her!


Ceviche med mango og torsk
Denne ceviche med citrusmarineret torsk er en lækker og eksotisk forret med et skønt pift af chili. Find opskriften her!


Blinis med stenbiderrogn
Blinis med stenbiderrogn er en ægte forårsklassiker, når det kommer til forretter. Find opskriften her!


Lynstegt tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme med denne lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Find opskriften her!


Pocheret torsk med selleri og persille
Denne forret er let og lækker, og opfundet af medstifteren af Aartiderne, Søren Ejlersen. Find opskriften her!


Torsk marineret i tang
Vi har lånt fra det japanske køkken med denne råmarineret torsk kombineret med tang. Find opskriften her!


Saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt
Brug kerner og saft af granatæbler i din madlavning i denne ret af saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med avocado i thai-rulle
Server din stenbiderrogn i bedste thailandske stil med sprøde forret. Find opskriften her!


Grillet jomfruhummer
Servér en grillet jomfruhummer i pernod og paprika, med tomatconcassé og frisk koriander. Find opskriften her!


Bruschetta med rejer
Denne forårsfriske opskrift på bruschetta, er en lækker forret til påskemenuen. Find opskriften her!


Knoldselleri med saltet torsk og rødbede
Denne lækre ret med knoldselleri og saltet torsk egner sig perfekt som en let forret til forårsmenuen. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med salat af glaskål
Stenbiderrognen er også kendt som ”den danske kaviar”, og er en simpel, men lækker forårsspise. Find opskriften her!


Grillede røgede tigerrejer
Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i din gæstemenu. Find opskriften her!


Lynstegt tun med sesam og tangsalat
Inviter venner og familie på en skøn forårsmenu, og servér denne lynstegte tun med sesam og tangsalat som forret. Find opskriften her!


Bagte jomfruhummere
En fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen. Find opskriften her!
Relaterede artikler