
Østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg
Østers er en fantastisk forret at servere for dine middagsgæster. Det er nemt og hurtigt at tilberede, og så smager det skønt.
Indtil 1980 kunne man kun købe limfjordsøsters i Danmark. Siden hen kom engelske til og i dag kan du også købe irske og franske østers herhjemme.
Nogle af verdens bedste østers kommer fra Frankrig og kaldes Gillardeau-østers. De produceres i det vestlige Frankrig, men kan købes herhjemme hos udvalgte fiskehandlere.
Vær opmærksom på, at det ikke nøvendigvis behøver at være disse østers, man bruger til denne ret.
PRØV OGSÅ: Video: Sådan åbner du en østers
Opskrift på østers med kalvetatar, kapers og røde skalotteløg
Antal: 6 stk.
Det skal du bruge til at lave østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg:
- 6 store bretagneøsters, fx gillardeau
- 100 g kalvetatar
- 1 rødt skalotteløg
- 2 tsk. saltede kapers
- 1 tsk. lys vineddike
Sådan laver du østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg:
- Åbn østersene, og tag kødet ud af skallerne.
- Si væden ned i en skål.
- Læg en lille skefuld tatar i hver af østersskallerne, og læg østers over.
- Pil og hak skalotteløget, vend det med østerslagen, saltede kapers og lidt vineddike.
- Hæld blandingen over inden servering.
PRØV OGSÅ: Østers med pære og peberrod
10 lækre forretter med fisk og skaldyr
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!