
Østers med pære og peberrod
Server disse lækre østers med pære og peberrod. Det er gourmetmad på 15 minutter.
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af ud af middagen, så er østers det perfekte valg.
De kan serveres som hovedret, men fungerer også ualmindeligt godt som en forret. Denne opskrift egner sig til sidstnævnte.
I den her video kan du se, hvordan du åbner en østers!
Østers er bedst i måneder, der indeholder R. Du tjekker deres friskhed ved at mærke, om de er lukket så stramt, at du skal bruge en kniv for at åbne musklen.
Typer af østers
Smagen af østers varierer, alt efter hvilken type østers der er tale om. Saltindholdet og mineralerne i havet påvirker smagen, og derfor er det relevant at vide, hvilket område de specifikke østers er fra.
Det vil sige, at en bestemt type østers godt kan variere i smagen, hvis den er fra et område, hvor saltniveauet eksempelvis er højere.
I de europæiske farvande, er det Stillehavsøsters, der er flest af. Stillehavsøsters er aflange og dybe og lever i bedste velgående i de europæiske farvande, til trods for at de oprindeligt kommer fra Japan og Sydøstasien.
En anden type østers er Limfjordsøsters, som også kaldes Belon-østers. Den er rund og flad og lever fint i det kolde klima, som sammen med saltindholdet i haven er med til at definere smagen.
Prøv denne lækre forret med østers!
Opskrift på Østers med pære og peberrod
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave østers med pære og peberrod
- 3 grene grønkål (ca. 100-150 g)
- 2 danske pærer
- 6 østers
- 1 spsk. olivenolie
- 10 g frisk peberrod
Sådan laver du østers med pære og peberrod
- Skyl grønkål og pærer, afdryp dem grundigt.
- Kør grønkål og den ene pære igennem en juicemaskine, og kom juicen op i en skål.
- Skær den anden pære ud i små tern, og kom den op i skålen.
- Tilsæt olie, og vend lidt rundt i det.
- Åbn østersene, tjek for friskhed, løsn østersene fra skallen, og fjern eventuelle skalrester.
- Anret østersene på et fad, og kom lidt juice og pærestykker op i hver østers.
- Riv lidt frisk peberrod på toppen, og servér.
Du kan også prøve disse 10 lækre forretter med fisk og skaldyr...
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!