
Fisk og skaldyr
Opskrift på havtaskekæber
Havtaskekæber er en delikatesse, der kan serveres på et utal af måder. Her er de serveret med blomkålspuré og ristede mandler.
Onsdag, 7. oktober 2020 - 12:00 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
Opskrift på havtaskekæber med blomkålspuré og ristede mandler
- (6 personer)
- ½ blomkålshoved
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- Tilbehør:
- 3 spsk saltede kapers
- 2 spsk olivenolie
- 100 g mandler, f.eks.
- Marconas, spanske smuttede mandler
- 1 tsk havsalt
- Havtaskekæber:
- 6 havtaskekæber
- 1½ dl hvidvin
- ½ citron
- salt og peber
- 100 g babyspinat til pynt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Sådan laver du dine havtaskekæber
- Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min.
- Hæld vandet fra, og blend blomkålen med en stavblender i gryden. Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
- Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.
Tilbehør
- Skyl de salte kapers, så de er knap så salte, og lad dem dryppe af.
- Opvarm olien på en lille pande.
- Rist mandlerne gyldne sammen med salt.
Havtaskekæber
- Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv.
- Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft fra ½ citron.
- Krydr med salt og peber.
- Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
- Anret forretten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers og ristede mandler.
- Pynt med babyspinatblade.
TIPS
Få evt. fiskehandleren til at fjerne hinderne fra havtaskekæberne.
Læs mere om: