
Perfekt bisque af jomfruhummer
Er du klar til den lækreste bisque? Der findes mange måder at tilberede jomfruhummer på, men der er nu ikke noget som en jomfruhummerbisque, der kan sætte gang i appetitten.
Jomfruhummer er en delikat spise, som vi typsik ikke indtager til hverdag, men ved mere festlige lejligheder.
Skaldyret forbindes ofte med noget eksklussivt, som kun bliver hevet op af køledisken, hvis det skal være ekstra lækkert en lørdag aften, eller hvis man får gæster til middag.
En jomfruhummerbisque er en godt forslag til dig, der skal have mange middagsgæster en aften og gerne vil servere en ekstra lækker forret.
Vi har samlet de bedste forretter her!
Opskrift på bisque af jomfruhummer
Antal: 2 personer
Det skal du bruge til at lave bisque af jomfruhummer:
Fond:
- 1 kg jomfruhummere, de tomme skaller og hoveder
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. cognac
- 1 dl hvidvin
- 1 liter vand, fx kogevand fra jomfruhummer
- 10 hele peberkorn
- 1 løg
PRØV OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata
Bisque:
- 1 fond
- Salt og peber
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. tomatpuré
- 5-6 pillede jomfruhummerhaler
- 2 hele store jomfruhummere
- Evt. hjemmebagte flutes
Sådan laver du fond:
- Brun skaller og hoveder i olivenolie i 10 minutter, til det dufter af let brændt hummer.
- Hæld cognac ved, og brænd den af ved at sætte en tændt tændstik til.
- Hæld hvidvin ved, og lad det koge op.
- Knus skallerne med en kraftig ske, så smagen kan trænge ud af skallerne.
- Kom kogevandet i, og lad det koge op.
- Skum af, og kom peberkorn i.
- Skær løget i kvarte, og kom dem ved.
- Lad fonden koge i 15 minutter.
- Sluk, og lad den trække i 30 minutter.
- Si væden.
Sådan laver du bisque:
- Bring fonden i kog, kog ind til det halve, og smag til med salt og peber.
- Jævn suppen med fløde og lidt tomatpuré.
- Kom de pillede hummerhaler i suppen, lad dem pochere i 1 minut, og sluk for blusset.
- Kog de hele jomfruhummere i en anden gryde, til vandet bruser op, og læg dem derefter over i suppen.
- Servér straks, evt. med flutes til.
PRØV OGSÅ: Jomfruhummer bagt med hyldeblomst
Prøv også disse 10 forretter med fisk og skaldyr
10 lækre forretter med fisk og skaldyr


Indbagt laks
Forretten med indbagt laks i sprød filodej passer både til hverdag og fest. Få opskriften her!


Laksetartar
Laks er altid populær som forret. Prøv denne opskrift med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie. Få opskriften her!




Jomfruhummer
Duften og smagen af jomfruhummer meed gremolata oser af sydlandske himmelstrøg. Få opskriften her!


Stenbidderrogn
Stenbidderrogn er et sikkert hit til nytår. Prøv en ny variant, og servér dem på sprøde kartoffelrøsti. Få opskriften her!


Kammuslinger
Kombinationen af jordskokker, kammuslinger og friterede æbler er perfekt. Få opskriften her!


Tapas med skaldyr
Hvis du vil begejstre dine gæster, skal du prøve at servere disse fire små forretter sammen, som skaldyrstapas. Få opskriften her!


Det asiatiske køkken
Hvis du er til smagsnoter fra det asiatiske køkken, vil du med garanti være vild med dampede kammuslinger i shaoxing-vin. Få opskriften her!


Østers
Du kan servere østers på mange måder. Her er 3 lækre forretter med østers; naturel, porcherede og friterede. Få opskriften her!


Brændt laks
Er du vild med sushi, skal du prøve denne forret med brændt laks og sesam, æble og japansk mayo. Få opskriften her!
Relaterede artikler