
Fisk og skaldyr
Rens selv din stenbiderrogn
Hvis du vil spare penge, så rens stenbiderrognen selv – se her hvordan!
Mandag d. 2. marts 2020 (Først udgivet d. 24. februar 2011) - af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek
Stenbiderrogn kan købes renset og spiseklar eller frisk fra fisken, hvor den ligger i en hvidlig hinde. Hinderne kan man selv fjerne, hvis man har tid og vil spare pengene. Du får herunder en lille guide, der fortæller dig, hvordan du selv kan rense din stenbiderrogn.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Sådan renser du selv din stenbiderrogn:
- Kom rognen i hinderne i en skål med koldt vand og 1 tsk salt.
- Pisk enten med elpisker eller med et piskeris, til hinderne går i stykker og sætter sig fast på piskeriset.
- Fjern de hvide hinder fra piskeriset, og fortsæt processen, til alle hinder er væk, og æggene flyder frit rundt i vandet. Æggene går ikke i stykker under piskningen.
- Sigt vandet fra, og lad rognen dryppe af i sigten.
- Rør lidt salt i rognen, og den er klar til servering eller til at fryse ned.
- I køleskab kan den holde sig i 2-3 dage.
VIL DU HAVE OPSKRIFTER PÅ RETTER MED STENBIDERROGN? SÅ SE MED HER...
Prøv en ny forfriskende måde at servere stenbiderrogn - Prøv opskriften her!
Prøv denne opskrift på stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk og meget mere. Få opskriften her!
Prøv denne forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet. Man bliver næsten afhængig! Få opskriften her!
Læs mere om: