
Rødbedegravad torsk
Denne rødbedegravad torsk med kapers og peberrodscreme er den perfekte start på et festmåltid.
I denne lækre forret har den gravad torsk ligget sammen med rødbeder, hvilket fremhæver og fuldender den gode smag og giver torsken en intens farve. Rødbedegravad torsk smelter på tungen og imponerer på bordet og sammen med kapers og en lækker hjemmelavet peberrodscreme, er det den perfekte forret til et gourmetmåltid.
Læs også: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede
Rødebedegravad torsk med kapers og peberrodscreme
6 personer
Ingredienser:
Torsk:
- 1 stykke torskefilet royal, ca. 400-500 g
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. ristede fennikelfrø
- 1 knivspids stødt allehånde
- 1 stor rødbede, eller flere små (ca. 200 g)
- (evt. rød skovsyre til pynt)
Peberrodscreme:
- 100-150 g peberrod
- 1-2 tsk. sukker
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du rødbedegravad torsk
Torsk:
- Læg torsken i et fad, hvor den kan ligge uden at folde.
- Drys den med salt, sukker, fennikelfrø og allehånde.
- Skræl og riv rødbeden, og fordel den over torsken.
- Sæt et stykke film over, og sæt torsken i køleskabet.
- Lad den stå og grave i mindst 24 timer, gerne 48.
Peberrodscreme:
- Riv den friske peberrod fint, og bland den med sukker, sennep og cremefraiche.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend den i blandingen. Smag til med salt og peber.
- Servér torsken i skiver med fintsnittede store kapersbær, peberrodscreme og evt. pyntet med rød skovsyre.
Find flere lækre forretter med torsk, tun og andet her:
10 festlige forretter til nytår


Tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme med den her opskrift på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Se opskriften her!


Cerviche
Cerviche er en lækker, frisk og eksotisk ret til din nytårsmenu. Denne opskrift er med mango og torsk, og tilføjer din nytårstallerken flotte farver. Se opskriften her!


Rejer
Lav røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i en gæste- eller nytårsmenu. Se opskriften her!


Lakserilette
Denne dejlige rillette kan sagtens laves med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk. Se opskriften her!


Crostini
Forkæl dine nytårsgæster med 3 forskellige slags crostini med delikat fyld. Det er den perfekt "nippe-forret", hvis du har store planer for hovedretten.
Se opskriften her!


Østers
Østers er en klassisk og let forret til nytår eller fest, og den her opskrift på limfjordsøsters med æble, glaskål og peberrod løfter de gode østers til nye højder. Se opskriften her!


Hummer
En enkel, frisk og smukt forret er en rigtig god start på en festlig aften. Denne hummer med ærter, agurk og mayonnaise opfylder alle krav til en perfekt forret til nytår eller fest. Se opskriften her!


Rejesalat
Prøv en lækker lille ret med minivafler og rejesalat. Perfekt som luksusfrokost eller appetitvækkende forret til nytår! Se opskriften her!


Skaldyrsboullabaisse
Hvis du tør begive dig ud i en klassisk, fransk forret, så er den her delikate og dekadente skaldyrsboullabaisse lige sagen. Se opskriften her!




Carpaccio
Lav en fortryllende forret, der overrasker dine gæster. Her får du opskriften på en lækker forret med carpaccio af elg eller rensdyr toppet med rødbeder og æbler. Se opskriften her!

