
Fisk og skaldyr
Salat med stenbiderrogn
Frisk stenbiderrogn bebuder forårets komme og er en udpræget sæsonvare, som kun fås i de tidlige forårsmåneder fra februar til april. Rognen serveres traditionelt med ristet brød eller blinis, hakket rødløg og 38% cremefraiche, men her er den brugt i en lækker, sprød salat.
Onsdag d. 18. marts 2009 - af Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann <BR>Opskrift fra www.femina.dk
STENBIDERROGN - TILBEREDNING
Man kan købe stenbiderrogn både renset og urenset, hvor rognen stadig ligger i hinderne.
Sådan fjernes hinderne:
- Fjern de største hinder og læg resten af rognen i en stor skål med iskoldt vand. Pisk kraftigt med et metalpiskeris, til hinderne slipper og sætter sig på piskeriset.
- Hæld rognen i en sigte og lad den dryppe af. Vend den med salt og lad den trække koldt et par timer. Serveres kold.
- Rognen serveres traditionelt med ristet brød eller blinis, hakket rødløg og 38% cremefraiche.
- Man beregner normalt 250 g frisk stenbiderrogn samt 1 tsk groft salt til fire personer som forret.
- Stenbiderrogn kan fryses. Den må ikke varmes op, så bliver æggene hårde.
100 g renset stenbiderrogn
1 romainesalat i grove stykker
½ radicchiosalat i grove stykker
1 bdt. dild, plukket
2 avocadoer i terninger
½ agurk i halve skiver
Dressing:
1 dl drænet yoghurt 10 %
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 bdt. dild, plukket og hakket
salt
Tilbehør:
rugbrød
Rør yoghurt med citron, sennep og dild. Smag til med salt.
Anret salaterne med dild, avokado, agurk og stenbiderrogn. Dryp med dressingen, og servér straks med rugbrød til.
Læs mere om: