Fisk og skaldyr

Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Her får du en af de nemme opskrifter i menuen med ekstravagante råvarer.

Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.

Her får du en opskrift på en hovedret, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.

Gæstemad - hovedret med pighvar

4 personer

 

MENU

Snack
Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan

Forret
Foie Gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og blomster

Hovedret
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Dessert
Champagne granite med hindhær, vaniljecreme, rød syre og chokolade/
perbercrunch

Omelet
6 æg
1 dl mælk
¼ bundt purløg
salt
sort peber
2 spsk vegetabilsk olie Krabbesalat: 8 radiser
200 g kogt krabbekød
120 g solsikkespirer og ærteskud*
120 g æble
120 g pomelofrugt Lime/myntedressing: 4 stængler mynte
2 lime
½ rød chili
2 tsk sukker
500 g pighvarfilet, skåret i 4 stykker
2 spsk ristet sesam
2 spsk sort sesam

Omelet: Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.

Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.

Krabbesalat: Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.

Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.

Lime/myntedressing: Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.

Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.

* Solsikkespirer kan erstattes med bønnespirer og ærteskud med brøndkarse el. fintstrimlet spinat.

LÆS OGSÅ: Opskrift på pighvar i ovn med ærteskud og ærtepuré

Få mere inspiration til gæstemenuen i galleriet nedenfor.

Gæstemiddag

 

Læs mere om: