
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat
Her får du en af de nemme opskrifter i menuen med ekstravagante råvarer.
Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.
Her får du en opskrift på en hovedret, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.
Gæstemad - hovedret med pighvar
4 personer
MENU |
Forret |
Dessert |
Omelet
6 æg
1 dl mælk
¼ bundt purløg
salt
sort peber
2 spsk vegetabilsk olie Krabbesalat: 8 radiser
200 g kogt krabbekød
120 g solsikkespirer og ærteskud*
120 g æble
120 g pomelofrugt Lime/myntedressing: 4 stængler mynte
2 lime
½ rød chili
2 tsk sukker
500 g pighvarfilet, skåret i 4 stykker
2 spsk ristet sesam
2 spsk sort sesam
Omelet: Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.
Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.
Krabbesalat: Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.
Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.
Lime/myntedressing: Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.
Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.
* Solsikkespirer kan erstattes med bønnespirer og ærteskud med brøndkarse el. fintstrimlet spinat.
LÆS OGSÅ: Opskrift på pighvar i ovn med ærteskud og ærtepuré
Få mere inspiration til gæstemenuen i galleriet nedenfor.
Gæstemiddag






Timm Vladimirs tre retter der luner
Timm Vladimir vandt Masterchef 2011 på TV3. Nu har han optrådt som gæste-"chef" på Mad & Bolig og lavet en skøn treretters menu.


Japansk forårsmenu
Køkkenchefen på Custom Houses restaurant Ebisu har lavet denne autentiske japanske forårsmenu.


Fra simple råvarer til Michelin-gourmet
Emmanuel Renault er trestjernet Michelin-kok. Han har skruet denne gourmetmiddag sammen med simple råvarer.


Fisk som festens midtpunkt
En hel menu med fokus på fisk!


Grønlandsk gæstemenu
Kammuslinger fra Grønland er noget af det bedste. Her får du en treretters gæstemenu fra Grønland med kammuslinger, rejer og fisk


Sommermad med inspiration fra Italien
Salat med krabbe og fennikel, sprødstegt due og en lækker pavlova med jordbær til dessert. Dejlig italiensk sommermad!


Frisk menu til en varm weekend
Orientalsk gazpacho, pocheret havørred med hjemmelavet linguini og mangoparfait på ananascarpaccio.


Gæstemenu til weekenden
Lav mad til weekendens gæster med nordiske økologiske råvarer.


Gæstemenu "to go"
Lav mad, der er nemt at tage på i parken, i skoven, på stranden, i haven - eller hvor du helst vil spise din mad.


Fransk bistromad
Opskrifter på traditionelt, frådsende, fransk hverdagskøkken fra Stéphane Reynauds kogebog Bistro.


Italiensk forår
Inviter vennerne på middag, der smager af sol og sydlige himmelstrøg.


Klassisk sommermad med krydderi
Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød.


Lunt og krydret efterår
Mad der varmer på en kold efterårsdag med cremede og krydrede noter, nødder og appelsin.


Middelhavsmad på terrassen
Lækker sydeuropæisk menu, der bringer dig direkte fra terrassen og til Middelhavet.


Italienske fristelser
Lækker italiensk menu med 8 små retter. Opskrifterne er fra Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft fra Restaurant Famo.


Rent og nordisk
Lav en lækker gæstemiddag udelukkende med nordiske råvarer.


Smag af sommer ved Middelhavet
Smagen af friske krydderurter, grillet kød og søde, solmodne grøntsager skaber stemning af sommerferie og sol.


Simremad der luner
Hed jordskoksuppe med trøffelolie, en grydefuld coq au Riesling og søde arme riddere med solbær. Inviter gæster til hyggelig simremad, som varmer og giver godt humør.


Smag på forår
Kørvelsuppe, mormor-kylling og en lækker rabarberdessert. Uhm!


Sommermenu med klassisk hovedret
Asparges, tun og klassisk kalvefrikassé - og himmelsk cheesecake med jordbær. Kan det blive mere sommerligt?


Sprød og spicy sommermenu
Forretten henter dugfriske salater, ærter og mynte ind fra haven, og til hovedret griller vi rødfisk og krydrer med fennikel og chili. Som sødt punktum en granita af skovbær med hasselkager.


3-retters perlende festmenu
Lad champagnepropperne springe og nyd denne festlige menu med pighvar og friske jordbær.


Geniale grillerier
Komplet treretters sommermenu på grillen. Inviter gæsterne på lækker sommermad - altsammen lavet på grillen.
Relaterede artikler