
Fisk og skaldyr
Stegt torsk med makaroni
Lækker og anderledes opskrift, der gør din torsk ekstra spændende.
Torsdag d. 8. juli 2010 - af Hanne Gabel Christensen / Opskrifter fra restaurant De kas i Amsterdam
Ingredienser: (4 personer) 4 stykker torsk a 140 g med skind 200 g makaroni smør 1 skalotteløg 200 g grønsager, her er brugt grønne bønner, ærter og squash balsamico olivenolie 1 fed hvidløg krydderurter, f.eks. dild og bredbladet persille reven citronskal blomsterblade fra stedmoderblomsterog morgenfruer Rødvinssmør: 1 dl rødvin 1 forårsløg 2 stilke citrontimian 1 lille skefuld honning 100 g saltet smør i terninger Rødvinssmør: Reducer rødvin med snittet forårsløg og timian til det er næsten svundet ind. Hæld honning ved og tilsæt smørterninger en efter en. Sørg for at smørret er suget helt op, før næste terning tilsættes. Steg torsken på skindsiden til skindet er sprødt. Blancher makaronien og stuv den i smør med lidt finthakket skalotteløg og salt. Kog forårsgrønsagerne nogle minutter og bland dem derefter med en dressing af balsamico, olivenolie og finthakket hvidløg. Anret makaroni og grønsager på en tallerken og pynt med små kviste af krydderurter samt med blomsterblade. Læg torskestykket ovenpå og pynt med lidt fintreven citronskal. Hæld rødvinssmørsaucen rundt om. |
Salat til retten: |
||
Salat med croutoner | ||
Prøv også: |
||
|
Torsk og hummer i koralsauce | |
Torsk i filodej |
Læs mere om: