
Tapas med knoldselleri, saltet torsk og rødbede
Tapas: Denne lækre ret med knoldselleri er en del af en nordisk tapas-menu med seks retter.
Tapas
Antal: 6 personer
Ingredienser
Fiskelage:
5 dl vand
30 g sukker
50 g groft havsalt
2 hele nelliker
Bagt knoldselleri:
1 knoldselleri
3 spsk olivenolie
3 spsk salt
600 g hvid fisk (lange eller torsk)
300 g groft salt
Lav lækre tapas-forretter til nytår!
Rødbedetopping:
1 rødbede (ca. 100 g)
1 spsk fintrevet peberrod
1 spsk æbleeddike
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du retten
Fiskelage: Hæld alle ingredienser til lagen i en gryde, og kog op, til salt og sukker er opløst. Køl lagen ned. Læg fisken i et fad, og hæld lagen over. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt fadet i køleskab til næste dag.
Bagt knoldselleri: Skær rødderne af den rå knoldselleri, og skrub den omhyggeligt i koldt vand. Tør den grundigt af. Pensl sellerien med olie, og dæk den derefter med salt. Bag knoldselleri ved 170°, til den er mør, det tager omkring 3 timer. Lad den køle af, og skær den bagte knoldselleri i skiver på tykkelse med brødskiver.
Rødebedetopping: Skræl rødbeden, og riv den groft. Bland rødbede, peberrod og æbleeddike. Smag til med salt og peber. Tag torsken op af lagen, og tør den med køkkenrulle. Fjern ben, og skær den i tynde skiver. Anret lidt fisk på hver selleriskive, og top med rødbedeblandingen.
Find flere lækre opskrifter på tapas her!
Knoldselleri, saltet torsk og rødbede


MENU
Tapasbord
- Bagt knoldselleri, sukkersaltet torsk og rødbedetopping
- Bruschetta med rejer, agurk, ærter og sumac-dressing
- Sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer
- Dip af gule ærter med breadsticks Bagte hvide asparges med rygeostcreme
- Dessert: Medaljer med rabarbercrem
Klik videre og se alle opskrifterne


Bagt knoldselleri, sukkersaltet torsk og rødbedetopping med peberrod. Milde råvarer med sødme og kant fra eddike og peberrod.


Sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer. Sprængningen giver en jævn og smagfuld tilberedning af andekødet.


Bruschetta med rejer, agurk, ærter og sumac-dressing. I Spanien bruger de tomater og basilikum, vi bruger rejer, agurk og persille.


Bagte hvide asparges med rygeostcreme og smørristet brød. Du kan også bruge rygeostcremen med brød og sammen med laks.


Skyl aspargesene i koldt vand, og knæk den nederste træede del af. Skræl dem derefter fra hovedet og ned.




Sådan former du breadsticks:
Del dejen i to kugler, og rul dem ud i to tynde rektangler. Pensl med æg, og drys med sesamfrø, nigellafrø og revet ost. Skær hvert rektangel i lange strimler, ca. 1,5 cm brede. Drej hver strimmel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.


Medaljer med rabarbercreme. Giv middagen med de mange små retter en solid og cremet afslutning med den søde nordiske sommerklassiker rabarber.

