Fisk og skaldyr

Torsk indbagt i bacon

Servér saftige fiskebøffer for dine middagsgæster til fest eller nytår med den her opskrift på indbagt torsk, der er fyldt med smag.

Torsk er den traditionelle ingrediens nytårsaften, og her har vi givet et bud på en simpel og lækker opskrift med torsk indbagt i bacon sammensat med en syrlig æblesauce samt hjemmelavede rødbedefritter. Alle ingredienser supplerer hinanden godt, og gør retten let og velsmagende. Denne opskrift vil med sikkerhed falde i god jord hos de torsk-elskende gæster. Retten kan også sagtens bruges i en anden anledning end nytårsaften.  

Prøv også: 15 gode fiskeforretter

Torsk indbagt i bacon med rødbedefritter og syrlig æblesauce

(4 personer)
Ingredienser til torsk indbagt i bacon 
  • 500-600 g torsk
  • salt og peber
  • 2 spsk. hakket dild eller persille
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 4 tynde skiver bacon
  • lidt olie eller smør til stegning

Rødbedefritter: 

  • 4-6 rødbeder
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
Sauce:
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 groft revet æble
  • saft og skal af 1 limefrugt
Tilbehør:
  • små kartofler, salat eller brød

Læs også: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede.

Sådan laver du retten:

  1. Skær torsken i mindre stykker, befri den for ben. Hak den groft med salt i en foodprocessor. Bland med hakket grønt, peber, sennep og majsstivelse.
  2. Form farsen til bøffer, og vikl bacon om. 
  3. Steg bøfferne så sent som muligt inden servering i lidt smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side.
  4. Tril dem på baconkanten til sidst, så de bliver sprøde. 
  5. Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen. 
  6. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ½ time, og drys herefter med salt.
  7. Rør saucen sammen, og smag den til, så den er frisk og syrlig.
  8. Servér begge dele til fisken.
Tip: Hak selv torsken, så den ikke bliver hakket for fint, eller få fiskemanden til det. Færdig fiskefars dur ikke her.