
Torsk marineret i tang i salatrulle
Natur og umami er store trends i 2013. Vi har lånt fra det japanske køkken med råmarineret torsk kombineret med endnu en smag fra havet: torsk. Lad gæsterne selv rulle fisken i salatblade med tang og sesam.
Torsk marineret i tang i salatrulle
Antal: 4 personer
Trends: Natur, umami, 'seating', madteater
Det skal du bruge for at lave torsk marineret i tang i salatrulle
- 150-200 g torskefilet, som har været frossen i min. 3 timer
- 2 spsk mikset tørret tang*
- 1 tsk salt
- 2 hovedsalater, rød og grøn
- 100 g tangsalat*
- ¼ bundt purløg
- 2 tsk mørk sesamolie
- 1-2 tsk sesamfrø
- japansk mayonnaise
Sådan laver du torsk marineret i tang i salatrulle
- Drys fisken med tørret tang og salt på begge sider, og lad den marinere i 30 min.
- Skær fisken i tynde skiver, og tag 8 store salatblade, 4 grønne og 4 røde, og læg dem sammen.
- Fordel fisken derpå sammen med purløg, tangsalat og sesamolie, rul fileterne stramt sammen, og skær dem derefter i skiver.
- Drys dem med sesamfrø, og server med japansk mayonnaise eller en almindelig god mayonnaise.
* Tørret tang kan du købe i helsekostbutikker, hos fiskehandleren og asiatiske købmænd, og tangsalat hos din fiskehandler, døgnnetto og asiatiske købmænd.
Tip! Du Kan også lave rullerne med laks, jomfruhummer eller tigerrejer og bruge icebergsalat og spidskål til at rulle i.
Få flere tips om madtrends anno 2013 i galleriet nedenfor
Madtrends 2013


Stil tilbehøret på bordet, og lad gæsterne være med til at sætte det sidste præg på retten, det giver involvering og en afslappet atmosfære.


Svampe – stegte, rå og tørrede – en ret der er som en ren hyldest til naturen. Suppler udvalget af svampe med syrlige æblebåde, og drys med alle de forskellige typer karse, du kan komme i nærheden af.


“Minimal tilberedning tror jeg på. Server grøntsagerne som en rå salat, og hæld en varm bouillon over fisk, grønt og skaldyr. Den enkle tilberedning fremhæver smagen af de enkelte råvarer.” Carsten Kyster


Vælg få ingredienser og en enkel tilberedning, så er der også mere tid til at kæle for de enkelte dele.


Både saft og skal fra citron er en genial smagssætter, og så kan citronen også bruges til råmarinering af fisk, som er et eksempel på trenden minimal tilberedning.


Hyld råvarerne! Lad de enkelte råvarer stå frem både i smag og for øjet. Her er bouillonen til de kogte hvedekerner sat på bordet i en klar glaskande. Så er det tydeligt at se, hvor smagen kommer fra.