Grønt

10 geniale opskrifter med rabarber

Med de her geniale opskrifter med rabarber kan du trylle alle havens rabarber om til skønne, søde og holdbare lækkerier.

Rabarber er ret nemme at dyrke i haven og kommer hele tiden - lige fra tidlig forår til hen på sensommeren. Derfor kan rabarberdyrkere godt ende med mange spandfulde af de røde stængler, og det kan være svært at fortære dem lige så hurtigt, som de vokser.
 

Holdbare opskrifter med rabarber

Derfor har vi samlet nogle rigtig lækre, gode og holdbare opskrifter med rabarber, som vi hjælper dig med at omsætte til lækre søde sager, men også til langtidsholdbare lækkerier, som du kan gemme eller give væk. I hvert fald hjælper de dig med at få mest muligt ud af din rabarberhøst. 
 

Tips til at dyrke rabarber

  • Vælg en fast plads i køkkenhaven til dine rabarber, da de kan stå det samme sted i op til 25 år. Plant dem om efteråret. 
  • Sørg for en dyb, muldrig og næringsholdig jord ved at forberede jorden omhyggeligt inden plantning. Fjern alt flerårigt ukrudt, og grav dybt for at indarbejde så meget organisk materiale som muligt.
  • Plant din rabarber, og husk god afstand mellem planterne, da rabarber bliver store. 
  • Vand rabarberplanterne godt, når du har plantet dem.
  • Rabarber yder mest, hvis de får lov at stå i fred. De første par år efter plantning skal du ikke trække for mange stilke, hvis du vil sikre, at planterne kommer godt i gang og yder optimalt mange år fremover.

Prøv også: Napoleonskage med rabarber

 

Gode rabarbersorter

  • Det er vigtigt at vælge rabarbersort efter, hvad du skal bruge den til. Er du kun interesseret i at få tidlige rabarber, skal du vælge tidlige sorter. Bedste sorter til drivning er "Victoria", "Rosara", "Timperley Early" og "Elmsf euer".
  • Hvis du vil fryse rabarber ned, skal du vælge sorter, som er fryseegnede. Det er typisk de sene sorter. De mest velegnede til frysning er "Marshall Early Red", "Valentine", "Canada Red" og "Vinrabarber".
 

Sådan høster du rabarber

Rabarber høstes bedst fra det sene forår til juli måned, men de bliver ved med at skyde hele sommeren, alt efter sorten. Pluk dem ved at vride stilken stille og roligt så tæt på jorden som muligt og bræk stilken af for enden af planten. Nyhøstede stilke smager bedst. Rabarber bør tilberedes den dag, de høstes.

 

Geniale opskrifter med rabarber

10 geniale opskrifter med rabarber