
10 veganske opskrifter du bare må prøve!
Vi giver dig her 10 veganske opskrifter, som er sprængfyldt med god smag og lækre råvarer.
Der er mange gode grunde til at spise vegansk. Mindre kød betyder nemlig mindre belastning af miljøet og af kroppen. Bare en enkelt kødfri dag om ugen kan gøre en lille forskel i det store billede, og så er det faktisk ikke svært, når bare man har nogle gode veganske opskrifter. Vegansk mad er nemlig i rygende udvikling, og der er masser af ny inspiration og spændende tiltag indenfor den veganske madkultur.
Tip: Find flere lækre veganske retter her!
10 lækre opskrifter på veganske retter
At leve vegansk betyder, at man ikke spiser nogle former for dyr, produkter lavet af dyr, æg eller mælkeprodukter. Den veganske livsstil handle om at leve af de ting, naturen giver os af frugt, grønt, nødder og korn. Der findes et væld af lækre opskrifter på veganske retter, og vi har samlet nogle af de bedste opskrifter på veganske retter lige herunder.
Vegansk mad


Pakoras - indisk godbid med stor smag!
Alle der elsker indisk mad elsker pakoras, og hvis du endnu ikke har smagt den eksotiske kartoffelret, så kan du godt glæde dig. Find opskriften her!


Knasende sund salat med rugkerner
Brug de bedste nordiske råvarer til at lave en sund salat med rugkerner, æbler, selleri, persille og bid fra peberrod. Få opskriften her!


Linser med nye løg og persille
Linser er sunde, nærende og spækkede med proteiner! Denne variant med løg og persille er det perfekte tilbehør til falafler. Få opskriften her!


Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble
Kål og rodfrugter egner sig glimrende i mættende salater. Så gå til grønthandleren efter frisk og sprød grønkål, æbler og granatæbler, og supplér med mættende speltkerner. Få opskriften her!


Salat af rødbeder med tang, jordnødder, lime og bronzefennikel
Lad rodfrugterne spille hovedrollen! Salaten her er også egnet som tilbehør til en god vegansk burger. Få opskriften her!






Stegte tomater med hyldeblomst-vinaigrette og radicchio
Servér de stegte tomater med rå raddicchio som en frokost, forret eller som tilbehør. Få opskriften her!


Svampesymfoni med æbler og karse
Denne ret er en hyldest til naturen. Sammenspillet mellem æbler og svampe gør retten unik og fyldt med smag. Få opskriften her!


Selleri/citronbouillon med hvedekerner
Både saft og skal fra citron er en genial smagsætter i sammenspil med sellerien. Få opskriften her!


Spæde rødder i honningmarinade
Gulerødder og persillerødder er spræng fyldt med smag alene. Kombiner rødderne i sammenspil med en skøn honningmarinade for at give dem et ekstra pift. Få opskriften her!